A fost publicată în Monitorul Oficial noua Strategie Națională Împotriva Traficului de Persoane pentru perioada 2024-2028

0
28

• Din platforma ProTECT face parte și ASSOC
Alături de numeroase autorități și instituții publice, Platforma ProTECT a avut oportunitatea să contribuie substanțial, cu experiența și expertiza acumulate de membrii săi de-a lungul multor ani petrecuți în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, la toate discuțiile și analiza propunerilor din noua Strategie. Noul document se bazează pe trei piloni: Prevenire, Pedepsire și Asistență.
Printre propunerile venite din partea membrilor ProTECT și incluse în strategie se numără: Un mecanism de finanțare pentru protecția și asistența victimelor; Îmbunătățirea identificării și monitorizării victimelor prin MNIR; Prevenirea traficului, cu accent pe migranți și reducerea cererii de servicii ilicite; Metode inovative de monitorizare și evaluare; Implicarea companiilor private în prevenirea traficului.
Prioritățile Platformei pentru următoarea perioadă includ: Contribuție la dezvoltarea mecanismului de finanțare pentru asistența victimelor; Crearea standardelor minime pentru organizațiile de asistență; Operaționalizarea Mecanismului Național de Identificare şi Referire.
Noul document se bazează pe trei piloni: Prevenire, Pedepsire şi Asistenţă. Numeroase organizații, inclusiv cele din Platforma ProTECT – din care și ASSOC face parte – au contribuit cu propuneri de îmbună­tățire, printre care au fost adoptate și cele de implementare a unui mecanism de finanțare pentru protecția și asistența victimelor; prevenire a traficului, cu accent pe migranți și reducerea cererii de servicii ilicite; adoptarea de metode inovative de monitorizare și evaluare.
ASSOC este reprezentată în Platforma ProTECT de Marcel Puiu, manager al inițiativei bilaterale “Protect Support Empower Human Trafficking Victims in Romania” PSEV – proiect pe care organizația l-a dedicat luptei împotriva traficului de persoane ca urmare a războiului din Ucraina.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.