Școala Rădăcinilor Străbune, „cu traista pe uliță”, la Avrig

0
66

Zilele trecute, la Avrig (județul Sibiu) s-a desfășurat cea mai mare șezătoare din țară. Proiectul „Hai cu lucru la Avrig! Cu traista pe uliță”, inițiat de „Șezătoarea din Bibliotecă”, a ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediție. Reprezentanți ai 29 de șezători tradiționale din întreaga țară, ce au însumat aproximativ 400 de persoane, au răspuns cu entuziasm și mare drag invitației lansate de organizatori.
Din Maramureș a „descins” artista și dăscălița Măriuca Verdeș, însoțită de elevii din cadrul Opționalului de Folclor „Școala Rădăcinilor Străbune” (prof. Ioana Tomoioagă) de la Școala Română-Germană din Vișeu de Sus.
La cea mai mare șezătoare din România a ajuns inclusiv ministrul Culturii, Raluca Turcan.
În cadrul evenimentului, artista Măriuca Verdeș a accentuat încă o dată necesitatea implementării Opționalului de Folclor, la nivel național.
„Eu am scos în evidență faptul că tinerii noștri trebuie motivați să-și cunoască rădăcinile, să rămână acasă, să le dăm de lucru, acasă, să îi creștem și să îi educăm pentru noi, pentru țara noastră. Opționalul de folclor nu este doar cântec și dans, e profunzime, în ceea ce înseamnă cultura și civilizația poporului român. E important să facem o echipă, pentru că povestea aceasta e una singură, să cântăm într-un glas, că e vorba despre aceeași limbă, țară, neam” – a punctat Măriuca Verdeș.
După deplasarea din Avrig, elevii de la Școala Rădăcinilor Străbune au participat și la Vâlcea, unde au luat premiul I la nivel național.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.