Primarul interimar Doru Ioan Dăncuș a semnat contractul pentru reabilitarea străzii Victoriei!

0
89

Startul lucrărilor de execuție se dă în câteva zile!

Primarul interimar Doru Ioan Dăncuș a dat startul “revoluției” în infrastructura rutieră a municipiului Baia Mare, odată cu semnarea contractul de execuție pentru reabilitarea străzii Victoriei, cel mai mare și important proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere din Baia Mare din ultimii 10 ani.

Proiectul în valoare de 52 de milioane de lei prevede că pe tronsonul străzii Victoriei, cuprins între bulevardele Independenței și Decebal, având o lungime de 3,36 kilometri, vor fi efectuate lucrări de modernizare a carosabilului, vor fi realizate trotuare pe ambele părți ale străzii, dar și piste de bicicliști conforme, pe ambele direcții de mers, care vor avea între 1.5 și 2.5 metri lățime. Totodată, vor fi efectuate lucrări de refacerea rețelei de canalizare și aducerea la cotă a căminelor și aerisitoarelor existente, înlocuirea stâlpilor de iluminat, trecerea cablurilor din distribuție aeriană în distribuție subterană, realizarea unui pod peste pârâul Valea Borcutului, dar și montarea de camere mobile pentru supravegherea traficului.
Primarul interimar Doru Ioan Dăncuș: “Am marcat un moment istoric, pentru băimărenii care locuiesc în zona străzii Victoriei, tronson între bulevardele Independenței și Decebal, dar și pentru cei care tranzitează această arteră importantă de intrare/ieșire din municipiul Baia Mare. Am semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a acestui tronson din strada Victoriei, cel mai mare și important proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere din Baia Mare din ultimii 10 ani, de la lucrările desfășurate în cartierul Vasile Alecsandri. NU voi forța sub nicio formă o așa-zisă organizare de șantier în aceste zile, doar pentru a putea să îmi fac o poză și să profit electoral de acest moment, după modelul altor candidați la Primăria Baia Mare. Proiectele sunt despre și pentru cetățeni, iar procedurile trebuie îndeplinite conform pașilor legali. Constructorul are la dispoziție 5 zile începând de astăzi pentru a achita garanția de bună execuție și pentru a putea începe, efectiv, lucrările.”

Reabilitarea celor 7 bulevarde ale orașului – prioritate pentru primarul interimar Doru Ioan Dăncuș

Primarul interimar al municipiului Baia Mare dă asigurări că reabilitarea infrastructurii rutiere din municipiu rămâne una dintre prioritățile sale, implicit ale administrației publice locale și arată că reabilitarea străzii Victoriei este doar începutul, următoarele în lista marilor investiții fiind arterele majore de circulație din Baia Mare, respectiv cele 7 bulevarde care străbat orașul.
“Avem în aceste momente depuse proiecte pentru reabilitarea celor 7 bulevarde din oraș, cu piste de biciclete și benzi prioritare pentru transportul public în comun. Avem deja o sumă prealocată pentru aceste proiecte, respectiv 32 de milioane de euro prin Programul Operațional Regional 2021-2027. Pentru a nu pierde timpul, pregătim de pe acum documentațiile tehnico-economice și le lansăm în procedură de achiziție publică cu clauză suspensivă astfel încât atunci când semnăm efectiv contractul de finanțare să avem finalizată și procedura de achiziție pentru realizarea lucrărilor și să dăm drumul efectiv la treabă. După cum v-am obișnuit, mă țin de cuvânt: tot ce am spus că vom realiza, realizăm”, a spus primarul interimar al municipiului Baia Mare, Doru Ioan Dăncuș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.