Cântecul Vârstelor… în desenele artistului Bruno Maria Bradt

0
28

La Muzeul Judeţean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare” poate fi admirată expoziţia „Cântecul Vârstelor”, semnată de artistul care a dat sens desenului monumental, Bruno Maria Bradt.

„Plină de reflecții personale și reinterpretări ale experiențelor de viață, la granița dintre autobiografie și artă, expoziția aduce în prim-plan figuri din memoria artistului, transformând poveștile lor în adevărate opere de artă. Cu un titlu inspirat de Lucian Blaga, Cântecul Vârstelor, este o elegie vizuală, plină de meditație, tandrețe, melancolie, dar și de speranță. Lucrările expuse acoperă diverse etape creative ale artistului, incluzând creații recente de mari dimensiuni, modulare, care își păstrează mesajul intact chiar și atunci când sunt fragmentate”, au transmis oficialii Muzeului Judeţean de Artă.
Inspirată de versurile lui Lucian Blaga, „expoziția are o temă neobișnuită, introducând în poveste ideea că dragostea este un privilegiu care nu ține cont de vârstă, explorând trecerea timpului și reflecția asupra vieții. Artistul își propune să capteze esența emoțiilor umane și transformările pe care le aduce timpul, utilizând desenul monumental, care necesită o tehnică excepțională, o investiție considerabilă de timp și este practicat de foarte puțini artiști contemporani. Stilul lui Bruno Bradt, inspirat de desenul clasic renascentist, abordează teme moderne și prezintă adesea multiple personaje într-o singură lucrare. Printre aspectele recurente în lucrările sale se numără familia, credința și problemele sociale precum acceptarea, bătrânețea și durerea. Bradt își imprimă personajele cu demnitate și respect, folosind mesaje textuale integrate în desene pentru a sublinia și îmbogăți mesajele sale artistice”.
Bruno Maria Bradt s-a născut în Timișoara în 1962 și a început să dese­neze de la o vârstă fragedă, urmând liceul de artă din orașul său natal. Încă înainte de absolvire, a fost distins cu Premiul I la Concursul Național de Desen. A continuat să-și dezvolte talentul studiind la Institutul de Arte „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca. În 1984 s-a stabilit în Germania, la Fürth, unde a studiat designul grafic la Academia de Arte din Nürnberg.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.