Videoclipul corului Madrigal, „Pater noster”, filmat la Memorialul din Sighetu Marmaţiei

0
92

În 13 iunie, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a postat noul videoclip „Pater noster”, filmat la Muzeul Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței, de la Sighetu Marmației. Regia videoclipului este semnată de Emil Pantelimon, sunetul de Gabriel Scîrlet, luminile de Mircea Mitroi, iar echipa multimedia a fost formată din Marius Portik, Cătălin Alexandru, David Diaconescu, Alexandru Marinescu, Zsolt Portik, Andrei Țoneș și Teodora Ungureanu.
Producția video, care are la bază lucrarea sacră „Pater Noster” compusă de Vytautas Miškinis, a marcat Ziua Memoriei – Ziua porților deschise, celebrată în fiecare an la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din orașul Sighetu Marmaţiei, precum și Sărbătoarea Înălțării Domnului și Ziua Eroilor. Prin noua producție video, Co­rul Madrigal, dirijorul Anna Ungureanu și regizorul Emil Pantelimon aduc un omagiu și o plecăciune martirilor și eroilor României, victime ale represiunii comuniste, destine excepționale frânte în anii cei mai grei din istoria recentă a țării.
„Prin cadrele tulburătoare surprinse în neagra închisoare devenită Muzeu al Memoriei, Corul Madrigal invită spectatorul la o meditație contemplativă și la rugăciune pentru sufletele celor sacrificați în numele unei ideologii. Filmat în celulele deținuților, pe holuri, în capela de rugăciune sau în curtea fostului penitenciar, videoclipul surprinde energia și emoția particulară a Muzeului Memorialului de la Sighet și este o nouă mărturie pentru ne-uitare și pentru înțelegerea lecțiilor istoriei”, au accentuat cei din corul Madrigal.

„Pater noster” poate fi urmărit pe canalele de comunicare ale Corului Madrigal: https://madrigal.ro, www.facebook.com/MadrigalOficial sau www.instagram.com/corulmadrigal

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.