279 de șoferi au fost amendați pentru nerespectarea vitezei legale

0
14

În weekend, polițiștii rutieri au acționat pe arterele județului pentru siguranța traficului rutier și depistarea conducătorilor auto care nu se conformează legislației rutiere.
279 de conducători de autovehicule au fost sanc­ționați contravențional pentru nerespectarea vitezei legale, iar 28 de pietoni pentru încălcarea normelor care îi vizează.
Polițiștii rutieri au efectuat aproximativ 200 de testări cu aparatul etilotest, pentru identificarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice.
În urma neregulilor constatate, au fost reținute – în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce – 75 de permise și au fost retrase 27 certificate de înmatriculare.
Polițiștii maramureșeni au constatat 16 infracțiuni rutiere, din care două au fost săvârșite de conducătorii auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice, și 8 dosare penale au fost întocmite pentru conducerea unui vehicul cu permisul de conducere suspendat.
Totodată, a fost luată măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile, față de un bărbat, de 52 de ani, care a condus un autoturism cu o alcoolemie de 1,71 mg/l alcool pur în aerul expirat și având permisul de conducere anulat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.