Începe admiterea în licee

0
21

După afișarea rezultatelor finale de la Evaluarea Națională, absolvenții claselor a VIII-a încep o nouă etapă, cea a admiterii la licee. „Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.
Media de admitere, calculată pe baza rezultatelor obținute la evaluarea națională, constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal”, afirmă oficialii Inspectoratului Școlar Județean Maramureș (ISJ).
În acest sens, ieri, 10 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, a fost publicată ierarhia la nivel județean/al municipiului București a absolvenților claselor a VIII-a.
În prima etapă a admiterii în învățământul liceal din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 11 – 12 iulie și 15 – 22 iulie. Tot în această perioadă sunt prevăzute și completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ, respectiv depunerea/ transmiterea fișelor, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.
Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025 va avea loc în data de 24 iulie. Absolvenții claselor a VIII-a sunt sfătuiți să completeze cât mai multe opțiuni pe fișa de înscriere. „Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită. De asemenea, numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizată a candidatului”, au adăugat reprezentanții ISJ Maramureș.
De precizat că, în Maramureș, după finalizarea contestațiilor, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este 72,5%, în creștere față de rezultatele inițiale (72,32%).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.