Prima Conferință a Întreprinderilor Sociale din România

0
32

Reprezentanți ASSOC Baia Mare au fost prezenți la prima Conferință a Întreprinderilor Sociale de Inserție din România, care s-a desfășurat la București în prezența unor importanți specialiști români și străini, reprezentanți ai Comisiei Europene, Guvernului și Parlamentului.
ASSOC a avut, astfel, ocazia să prezinte bunele practici ale asociației în domeniul economiei sociale, sector în care activează de peste 10 ani, dar să și afle informații noi de la invitații străini din Franța și Spania.
Ancuța Vameșu, organizator și promotor al economiei sociale din România, a discutat despre perspectivele acestui domeniu cu Florin Sălăjeanu, președintele ASSOC, și Olimpia Zahan, managerul departamentului de Economie Sociale din organizație, iar planurile sunt promițătoare.
Evenimentul a fost organizat de către Rețeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserție și Comisia pentru muncă și protecție socială din Parlamentul României – Camera Deputaților.


Guvernul a acordat statutul de utilitate publică pentru ASSOC

Ziua de 13 este cu noroc pentru ASSOC Baia Mare. Marți, în Monitorul Oficial, a fost publicată Hotărârea Guvernului privind recunoașterea asociației ca ONG de utilitate publică.
“Tot într-o zi de 13, dar în noiembrie 1995, s-a înființat ASSOC, iar fiecare an din totalul de 27 a contat pentru momentul de acum. Privind în urmă, echipa ASSOC are cu ce să se mândrească, pentru că activitățile derulate în această perioadă putem spune, fără falsă modes­tie, că au schimbat destine, dar și legi”, punctează echipa ASSOC.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.