Limita creditului bancar luat de CJ Maramureș, atinsă

0
117

Consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici actualizați pentru reabilitarea DJ 108E Mireșu Mare – Lucăcești – Dăneștii Chioarului – Pribilești – Mogoșești – Hideaga.
De asemenea, s-a aprobat devizul general actualizat pentru această investiție și alocarea de la bugetul județului a sumei de 35 milioane lei. Cu această sumă și cu fondurile prevăzute pentru campusul profesional integrat din regiunea de Nord-Vest a fost depășită valoarea creditului bancar luat de județ, au tras semnalul de alarmă consilierii maramureșeni.
„Problema mare este că acești 35 de milioane plus cei 26 de milioane de la precedentul proiect (n.r. proiect referitor la campusul integrat) fac mai mult decât avem noi creditul în acest moment, de 60 de milioane. Va trebui să vedem în doi ani de unde scoatem banii”, a declarat Marinel Kovacs, consilier județean.
Conducerea CJ dă însă asigurări că totul e în grafic.
”M-am gândit și la variantele de cofinanțare. Deja suntem în discuții avansate și cu Guvernul. Unele cofinanțări sunt mai mari. Nu vă faceți griji din acest punct de vedere pentru că lucrurile sunt în regulă”, i-a liniștit pe aleșii maramureșeni șeful administrației maramureșene, Ionel Bogdan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.