Soluţii pentru România mea

0
528

În ultimii douăzeci de ani, ţara s-a confruntat cu o lipsă de viziune şi proiecte viabile pentru întărirea democraţiei, dezvoltarea societăţii şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. Cu un mecanism educaţional în care tinerii sunt învăţaţi doar să memoreze şi să reproducă întocmai informaţia, cu un sistem de sănătate unde atât pacienţii cât şi cadrele medicale beneficiază pe rând de aceeaşi înjosire din partea sistemului şi cu o agricultură unde ţăranul român nu se bucură de o protecţie şi un sprijin din partea statului, este indubitabil că România se îndreaptă spre nicăieri.
Mişcarea Populară, ca formaţiune politică nou înfiinţată, vine în faţa cetăţenilor cu programul politic România Mea şi îşi propune ca împreună cu întreaga societate civilă să transforme România într-o ţară prosperă unde individul să fie în centrul priorităţilor statului.
În privinţa educaţiei, este necesară dezvoltarea învăţământului profesional, ca principală modalitate de integrare a tinerilor în piaţa muncii, fiind nevoie de redeschiderea şcolilor de arte şi meserii.
Trebuie adoptată o nouă lege a sănătăţii, care să modifice statutul cadrelor medicale. Medicii nu trebuie să mai fie angajaţii spitalelor, ci liber profesionişti, cu tarife proprii, în funcţie de performanţe; astfel, nu vor mai avea salarii înjositoare, de 1.300 de lei.
În ceea ce priveşte agricultura, o mare parte din fermieri o duc foarte rău, incapacitatea de a-şi valorifica produsele pe piaţă, la un preţ competitiv, reprezintă cea mai mare problemă pentru ei şi cel mai mare neajuns al politicii agricole. Constituirea lor în mici asociaţii este singura şansă de salvare, iar statul să le pună la dispoziţie locuri special amenajate, pentru depozitarea produselor şi ulterior pentru procesarea sau vânzarea lor.
Mişcarea Populară susţine extinderea democraţiei active, cetăţeanul trebuie să conteze mai mult în procesul legislativ. După cum spuneam şi anterior, omul trebuie să fie în centrul preocupărilor statului. Toate cele afirmate mai sus se pot realiza doar cu implicarea populaţiei, atât în procesul administrativ, cât şi politic. Îi invităm în Mişcarea Populară pe toţi cei care vor să pună umărul şi să construiască ceva de durată pentru această ţară. În rândurile noastre sunt aşteptaţi oamenii care vor să facă parte din procesul de modernizare a ţării.

Adrian TODORAN, preşedinte Mişcarea Populară Maramureş

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.