⁠”Mâna curentă” spre Creasta Cocoșului reabilitată…

0
70

A trecut o nouă zi plină, la capătul căreia salvatorii montani angajaţi, voluntari și aspiranți ai SPJ Salvamont Maramureș au finalizat reabilitarea, înlocuirea porțiunilor deteriorate și degajarea accesului pe poteca de pe traseul turistic care duce la Creasta Cocoșului.
Consiliul Județean Maramureș a reacționat extrem de rapid asigurând alocarea fondurilor necesare în momentul în care s-a transmis informarea privind situația jalnică în care se afla o porțiune de aproximativ 150 – 200 metri din rezervația naturală Creasta Cocoşului. Datorită unor cauze naturale, mâna curentă era deteriorată, în multe locuri fiind căzută, iar resturile puteau afecta integritatea turiștilor aflați în număr tot mai mare pe traseul de Creastă.
Astfel, au fost achiziționate într-un timp foarte scurt cele necesare, salvatorii montani împreună cu membrii ai CJ Maramureș, reprezentați de Radu Trufan – Vicepreședinte al CJ și Dan Carpov, lucrând cot la cot cu echipele pe tot parcursul zilei, au reușit să finalizeze schimbarea și instalarea „mâinii curente”. Săptămâna aceasta, toată „mâna curentă” schimbată va fi tratată.
Salvatorii montani mulțumesc Consiliului Județean Maramureș pentru rapiditatea cu care a făcut posibilă această intervenție, care cu siguranță va fi extrem de apreciată de toți cei care aleg să parcurgă acest minunat traseu turistic. De asemenea, salvatorii montani mulțumesc partenerilor, Clubul Motomaxx, cei care de fiecare dată când li se solicită ajutorul, aceștia îl oferă necondiționat, voluntar, indiferent de anotimp, de starea vremii sau de momentul zilei.
Cei de la Motomaxx au ajutat, transportând cu utilajele lor 50 grinzi și materialele necesare refacerii mâinii curente pe o porțiune de drum cu acces dificil de peste 15 km lucru care a scurtat semnificativ finalizarea lucrărilor pe traseul spre Creastă.

O nouă și foarte importantă realizare a SPJ Salvamont Maramureș…

În urma eforturilor depuse, datorită muncii susținute și seriozității de care s-a dat dovadă încă de la înființarea Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, s-a reușit acreditarea acestuia ca „Centru de Formare profesională”. Astfel, SPJ Salvamont Maramureș va desfășura activități de pregătire profesională pentru stagiul de aspirant la profesia de salvator montan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.