Conflictul din Ucraina alungă turiștii din Maramureș!

0
158

Deși a trecut pandemia și s-au ridicat restricțiile, proprietarii de pensiuni turistice din Maramureș se plâng în continuare că le cam lipsesc turiștii. De data aceasta a apărut o altă problemă: conflictul din Ucraina, care le-a dat peste cap planurile de vacanță celor care ar fi dorit să ajungă în Maramureș.

Unii proprietari de pensiuni, în special din Maramureșul Istoric, spun că de când a început războiul dintre Ucraina și Rusia au avut surpriza neplăcută de rezervări anulate făcute de agențiile de turism.
Domnița Ilieș, din Poienile Izei, spune că în această perioadă ar fi trebuit ca pensiunea să fie plină de turiști. Trei grupuri din Brașov și Prahova își făcuseră rezervare printr-o agenție de turism, însă ulterior s-au răzgândit și și-au anulat cererile de cazare.
“Oamenii au lăsat un avans la agenția de turism, dar nu mai doresc să vină la noi din cauză că suntem aproape de Sighetu Marmației, iar municipiul este la frontiera cu Ucraina. Turiștii respectivi au zis că vor să vină la pensiunea noastră, dar mai târziu, când anume, nu se știe. Altădată aveam în această perioadă turiști, dar acum suflă vântul. Situația e similară și la alte pensiuni turistice din zonă” – a explicat Domnița Ilieș.
Speră ca măcar de Paști să aibă turiști și a decis să mai scadă din tarif, chiar dacă s-au scumpit prețurile la alimente și la principalele utilități publice. Astfel, o noapte costă 200 lei față de 250 lei cât era până acum. Tariful include și masa festivă de Paști.
Ceva mai norocoși par să fie proprietarii de pensiuni din zonele mai îndepărtate de Sighetu Marmației. Viorel Coroian spune că, la pensiunea sa din Țara Lăpușului nu duce lipsă de rezervări din partea turiștilor pentru sărbătorile pascale. Deja și-au anunțat prezența turiști din Cluj și Brașov.
“Sperăm ca turiștii să nu se răzgândească. Există o anumită incertitudine, din cauza conflictului din Ucraina. Dar nici nu poți să stai să aștepți să se termine războiul și abia apoi să pleci în vacanță” – a adăugat Viorel Coroian.
Aici, tariful pentru o noapte cu demipensiune, inclusiv masa de Paști costă 250 lei pentru un pachet de minimum 3 nopți.
În contrast cu situația din Maramureș, pensiunile și hotelurile din alte zone din România sunt căutate de turiștii care vor să facă rezervări pentru vacanța de Paști sau pentru 1 mai.
Sunt solicitate stațiunile Sinaia, Predeal, Poiana Brașov, Bușteni, dar și cele de pe litoral, atât din România, cât și din Bulgaria, precizează consultanții în turism.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.