Festivalul de Ştiinţă a surprins prin prezență

0
84

Sâmbătă, Centrul Vechi al municipiului Baia Mare a găzduit un Festival de știință, cu o neașteptat de numeroasă participare. Ca o repetiție elegantă la Castaniada ce urmează, sub Turnul Ștefan și în Centrul Millennium, au fost tarabe cu lucruri serioase, cu mici experimente și cu expozanți serioși. Foarte tineri, dar foarte serioși, sub oblăduirea profesorilor și părinților.
Publicul a fost format, în mare parte, din tineri curioși, studioși, interesați, dar și de părinți și cadre didactice. Cu toții au luat foarte în serios târgul, doar e vorba de următoarea generație, cea care are de reparat tot ce am stricat noi prin indolență, excese și delăsare.
Am văzut de toate, de la experimente mărunte la roboți și la printare 3D, astronomie, inteligență artificială, informatică, biologie, chimie, fizică, matematici. Evenimentul a fost înnobilat de prezența unor reputați profesori-mentori veniți din 15 țări, inclusiv de la Oxford, Max Plank University sau Universitatea din Viena. Dar și de vârfurile noastre locale, fie ei șincaiști, lucaciști sau de la alte școli. Repetăm, am primit o lecție despre cum ar putea arăta Baia Mare cu alură de Cluj, cum ar putea fi o sărbătoare a urbei fără “pane et circus”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.