Înapoi la Sârbi: se lucrează (așa și așa…) la depozitul de deșeuri de la Fărcașa

0
352

Am revenit, o facem periodic, să vedem stadiul lucrărilor de la depozitul de deșeuri al Maramureșului, de la Fărcașa. Inutil de spus că am scris de zeci de ori, și când se făcea și când nu.
Acum, față de alte dăți, se vede activitate. Consiliul Județean și-a suflecat mânecile, ia, sau a luat credit să ducă lucrările la bun sfârșit până în decembrie (ultimul termen acceptat), după care se pierde finanțarea. Urmările? Greu de prezis, dar returnarea de bani europeni secondată de o interdicție de a accesa fonduri europene pentru Maramureș (modelul ce s-a petrecut la Rozavlea), în noul AFIR sau la alte finanțări, ar putea fi dezastruoase, ar putea să însemne un faliment tacit al județului.
Însă sus în deal, „La urnitură”, se lucrează. Sunt utilaje, muncitori, s-au îndepărtat/dosit urmele de alunecare de teren, se lucrează la hale, au apărut utilaje. În deal e un depozit de piatră ce ar putea să însemne un drum de acces (altul) spre fabrica/depozit. Sigur, de sus am văzut și echipa de muncitori din care unul singur lucra, ceilalți se odihneau. Am văzut și băgători de seamă, dar sunt inerente șantierului românesc. Ținem pumnii conducerii județului să rezolve impasul, în egală măsură așteptăm ca maramureșenii să revină la prețuri firești la salubrizare, după deschiderea depozitului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.