Epigramista Viorica Găinariu-Tazlău, premiul special “Ion Heliade Rădulescu”

0
417

În perioada 3-4 iulie, a avut loc în Craiova, a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Epigramă “Traian Demetrescu”.

Reuşita actului cultural se datorează Excelenţei Sale Petre Gigea Gorun, fost ambasador al României în Franţa, care a ştiut să adune în jurul său autorităţile locale, cât şi oameni de cultură. Alături de organizatori şi participanţi, ca întotdeauna când este vorba despre epigramă, a fost şi George Corbu, preşedintele Uniunii Epigramiştilor din România, care i-a înmânat Vioricăi Găinariu-Tazlău “Diploma Aniversară U.E.R. – 25”, destinată, de asemenea, tuturor epigramiştilor de la Clubul băimărean “SPINUL”. Viorica Găinariu-Tazlău s-a întors în Baia Mare cu premiul special “Ion Heliade Rădulescu” pentru prestaţia epigramatică. În următorul volum, aceasta a mărturisit că va “descrie pe larg locurile vizitate în cadrul acestui festival, rămase celebre prin trecerea unor personalităţi, aşa cum este şi clădirea unde a locuit Charles de Gaulle, preşedintele Franţei”.

În cadrul evenimentului au fost marcaţi şi 80 de ani de la naşterea poetului Grigore Vieru, 200 de ani de la naşterea lui Costache Caragiale, primul director al Teatrului din Craiova, împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea Universităţii din Craiova şi o jumătate de secol de la dezvelirea statuii “Mihai Eminescu” din faţa Ateneului Român, operă a sculptorului craiovean Gheorghe Anghel. (a.s)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.