Rugby. Zimbrii revin din vacanţă

0
501

După o vacanţă de două săptămîni, componenţii CSM Ştiinţa Baia Mare se vor reuni azi, 13 iulie, ora 10, sub comanda antrenorului secund Vasile Lucaci, şi se vor pregăti pe plan local. Antrenorul principal Eugen Apjok şi şase jucători – Ionuţ Botezatu, Constantin Pristăviţă, Adrian Apostol, Alexandru Oancea şi cei doi naturalizaţi, neo-zeelandezul Michael Wiringi şi sud-africanul Johannes Van Heerden – se află cu reprezentativa României, în pregătire centralizată la Cheile Grădiştei.

Programul zimbrilor va fi unul extrem de solicitant, cu meciuri pe toate cele trei „fronturi”. Se vor relua confruntările din cadrul celei mai noi competiţii, Cupa Regelui, cu meciurile de pe 1 şi 15 august, acasă cu CSA Steaua Bucureşti şi în deplasare cu CS Universitatea Cluj, urmînd ca, în toamnă, să aibă loc meciurile din Cupa României. În fine, în sezonul regulat al SuperLigii de rugby, băimărenii au de disputat, într-un interval de 13 zile, nu mai puţin de trei meciuri restanţă, pe 18 octombrie – acasă cu CS Universitatea Cluj, iar pe 24 şi 31 octombrie – în Bucureşti, cu CSM Olimpia şi CSA Steaua. Din 23 iulie, cei cinci jucători convocaţi la lotul naţional vor face joncţiunea cu lotul zimbrilor, urmînd să reintre în programul normal de pregătire al campioanei României.

Şase băimăreni în lotul lărgit pentru Cupa Mondială

În această perioadă, reprezentativa de rugby a României, se află în staţiunea montană Cheile Grădiştei, unde se pregăteşte în vederea abordării meciurilor de la cea de-a opta ediţie a Cupei Mondiale, găzduită de Anglia, în perioada 18 septembrie – 31 octombrie 2015. Înainte de startul acestei prestigioase competiţii, sub comanda galezului Lynn Howell, secondat de Eugen Apjok – antrenor cu linia de treisferturi şi Marius Tincu – responsabil cu grămada, se pregătesc 50 de rugbyşti. Între aceştia, se află şi şase jucători de la Ştiinţa, trei din apărare – neo-zeelandezul Michael Wiringi (titularizat pe 21 iunie, în finala World Rugby Nations Cup, contra Argentinei Jaguars), Ionuţ Botezatu (28 de ani) şi Adrian Apostol (22 de ani) – şi trei din pachetul de înaintare – sud-africanul, în vîrstă de 29 de ani, Johannes Van Heerden, talonerul Alexandru Oancea şi pilierul Constantin Pristăviţă (ambii 22 de ani).

Cristian Coteţiu la primul stagiu al reprezentativei României Under 18 ani

În perioada 15 – 25 iulie, la Snagov se va derula primul stagiu de pregătire al reprezentativei României Under 18 ani. Sub comanda tehnicienilor Ştefan Dulgheru, Cornel Gagiu şi Marian Marin, la această convocare vor fi prezenţi 30 de juniori, printre ei şi centrul echipei CSM Baia Mare, Cristian Coteţiu, cel ce poartă şi banderola de căpitan de echipă. Din motive de sănătate vor lipsi doi jucători din pachetul de înaintare Mihai Matei (jucător din linia a doua) respectiv flankerul Ioan Coteţiu, ambii accidentaţi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.