Dosare penale pentru conducere fără permis

0
477

În Petrova – cu permis ucrainean fals

În data de 19 iulie, în timp ce executau activităţi pentru supravegherea şi controlul traficului rutier pe DN 18, în comuna Petrova, poliţiştii rutieri au oprit pentru control un autoturism al cărui conducător auto se deplasa cu o viteză peste limita legală admisă. Şoferul, un borşean de 31 de ani, a prezentat poliţiştilor un permis de conducere internaţional, eliberat de autorităţile ucrainene, care nu prezenta elementele de siguranţă specifice stabilite de legis­laţia statului emitent.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că borşeanul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
Cel în cauză este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

În Sarasău – cu asigurare şi ITP expirate

Un tînăr, de 24 de ani, din Sighetu Marmaţiei este cercetat de poliţiştii pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu deţine permis. Acesta a fost depistat de poliţişti duminică, 19 iulie, la ora 22.10, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DN 19, în comuna Sarasău. Verificările efectuate au relevat că tînărul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie, iar poliţa de răspundere civilă auto şi inspecţia tehnică periodică erau expirate. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.

În Fărcaşa – băut, fără permis şi cu autovehicul neînmatriculat

Duminică, 19 iunie, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier pe DJ 108A, poliţiştii au oprit pentru control conducătorul unui moped neînregistrat, care se deplasa pe raza localităţii Fărcaşa.
Poliţiştii au constatat că mopedistul, în vîrstă de 28 de ani, domiciliat în satul Mînău, oraşul Ulmeni, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. De asemenea, testarea cu aparatul etilotest a relevat că tînărul avea o concentraţie mare de alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la Centrul de Permanenţă Medicală Fărcaşa, unde i-au fost recoltate probe biologice de sînge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.