Amenzi de peste 168.000 de lei

0
505

Poliţiştii maramureşeni au acţionat, în perioada 14-16 august, pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.
Poliţişti de la structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice şi transporturi au desfăşurat la finalul săptămînii trecute activităţi suplimentare pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.
Astfel, au fost constatate 44 de infracţiuni, dintre care 25 la regimul circulaţiei rutiere, 13 de natură judiciară, iar şase de altă natură. Poliţiştii au identificat 33 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni. De asemenea, poliţiştii au aplicat 741 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 168.000 de lei. Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe căile de acces ce converg spre lăcaşurile de cult şi staţiunile turistice, pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea şi controlul circulaţiei rutiere şi pietonale în marile oraşe şi pe principalele căi de comunicaţie. Astfel, au fost aplicate 592 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reţinute 33 de permise de conducere, cele mai multe pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi depăşirea limitei legale de viteză şi au fost retrase, pentru nereguli tehnice, 15 certificate de înmatriculare.
În cadrul activităţilor desfăşurate pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi liniş­tii publice şi protejarea populaţiei împotriva comerţului ilicit, poliţiştii au constatat 137 contravenţii prevăzute de Legea 12/1990 şi Legea 61/1991 şi au confiscat bunuri în valoare de peste 2.000 de lei.

Tînăr de 25 de ani arestat preventiv

Judecătoria Baia Mare a emis pe numele unui tînăr de 25 de ani, recidivist, mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Acesta este bănuit că în noaptea de 22/23 iulie a pătruns într-o locuinţă de pe raza localităţii Seini de unde a sustras 27 gr. bijuterii de aur.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de tîlhărie calificată şi tentativă la furt calificat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.