Liga a II-a. Seria a II-a. Un nou sezon, o altă ligă

0
419

• FCM Baia Mare – FC Braşov

FCM Baia Mare începe o nouă etapă după nici trei ani de la înfiinţare, aflîndu-se în faţa unui nou sezon, care a propulsat-o în liga secundă din România.
Trupa antrenată de Dorin Toma şi Cristian Bogdan şi-a cîştigat acest drept după ce la finele stagiunii precedente a promovat, după o bătălie cu FC Zalău, pînă la un moment dat, şi CSM Sighetu Marmaţiei. Învingătoare a ieşit formaţia de sub „Dealul Florilor”, care sîmbătă, 29 august, de la ora 11, va întîlni fosta divizionară de Liga 1 FC Braşov. Un adversar extrem de redutabil, acesta anunţîndu-şi intenţiile de a reveni pe prima scenă după numai un sezon. Se anunţă un campionat extrem de dificil pentru FCM Baia Mare, în condiţiile în care retrogradează şase echipe dintr-o serie. Echipa noastră îşi propune ca obiectiv clasarea pe locurile 1-6, ceea ce ar însemna accederea în Play-Off. Pentru a-şi îndeplini obiectivul, FCM Baia Mare a adus în această vară o serie de jucători: Karoly Fila (Şoimii Pâncota) – portar, Iuliu Roşiianu (ASA Târgu Mureş) – portar, Cătălin Savin (CS Afumaţi) – fundaş, Florin Ilie (Concordia Chiajna) – fundaş, Paul Păcurar (CSM Sighetu Marmaţiei) – mijlocaş, Silviu Balaure (Poli Timişoara) – mijlocaş, Alin Ignea (FC Olt) – mijlocaş, Daniel Munteanu (Ştiinţa Miroslava) – mijlocaş, Adrian Codin (CSM Râmnicu Vâlcea) – mijlocaş, Sergiu Arnăutu (Juventus Bucureşti) – atacant. Cu aceştia, şi cu cei care au evoluat şi în Liga a III-a – Alin Bota, Octavian Ormenişan, Marius Hodor, Milian Urs, Ciprian Duruş, Răzvan Lupu, Vlad Potecu, Vlăduţ Gherman, Valer Giurgiu, Mădălin Popa, Mi­hai Deac, Dănuţ Ivănică, Ionuţ Bratima, Cosmin Sîrbu, Radu Leonte, Adrian Şter şi Vasile Pop, FCM Baia Mare va încerca în primul sezon de ligă secundă să se ridice la nivelul acestui eşalon. Sperăm că elevii lui Toma şi Bogdan vor face un sezon bun, în care să nu aibă emoţii cu partea inferioară a clasamentului, să practice un fotbal de calitate,  care să aducă cît mai mulţi spectatori. La fel sperăm ca în meciul de mîine cu FC Braşov, cel de debut, FCM Baia Mare să păşească cu dreptul în Liga a II-a şi să cucerească toate cele trei puncte. „La Liga a 2-a avem un proiect nou, avem ca obiectiv calificarea în primele şase echipe, adică în play-off. Este un obiectiv pe care ni-l asumăm începînd de la mine şi jucători pînă la conducere. Nu dorim ca FCM Baia Mare să îşi pună obiective mediocre precum retrogradarea sau evitarea ei. Noi privim tot timpul în viitor, privim tot timpul cu încredere înainte. De aceea şi în anii anteriori, pas cu pas, ne-am ridicat şi ne vom ridica şi pe mai departe”, a precizat tehnicianul Dorin Toma.
Cu două zile înaintea debutului în liga a II-a, FCM Baia Mare a organizat o conferinţă de presă, la care a fost prezent şi primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. „Prioritatea mea este un stadion multifuncţional. Gîndul meu este legat în primul rînd de infrastructură. Sînt convins că toţi ceilalţi implicaţi în acest club îşi vor asuma responsabilităţile cu privire la funcţionarea lui, iar în ceea ce priveşte dotarea, aici este treaba noastră. Am făcut demersuri la Compania Naţională de Investiţii pentru reabilitarea acestui stadion. În raport cu ceea ce am preluat deja de la Ministerul Tineretului şi Sportului, cu terenul II, cu vechea sală de sport, ştrandul şi căminul de gimnastică, consider că este momentul să gîndim în această zonă un proiect integrat, în care să avem şi baze sportive şi de agrement, şi ştrand, dar poate chiar şi o zonă de cazare”, a declarat primarul Cătălin Cherecheş. Acesta a continuat, făcînd referire şi la clubul de fotbal. „Cel mai important lucru este consolidarea echipei, iar în doi ani să atacăm promovarea în Liga 1. Totodată, vrem să ne orientăm şi spre centrul de copii şi juniori, să construim pas cu pas o echipă performantă, în care jucătorii să nu mai fie consideraţi asistaţi sociali”, a mai spus Cătălin Cherecheş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.