În Baia Sprie, a fost depistat un urmărit internaţional

0
542

Poliţiştii Biroului Urmării, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Baia Sprie, au întreprins activităţi specifice pentru depistarea şi identificarea persoanelor urmărite în temeiul legii. Astfel, ei au identificat un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Baia Sprie, pe numele căruia era emis mandat european de arestare de autorităţile judiciare din Belgia. El este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de fiinţe umane, în vederea exploatării în scop de prostituţie cu circumstanţe agravante, viol precedat de sechestrare, detenţie arbitrară, ameninţare cu moartea şi exploatarea prostituţiei prin mijloace violente, fapte prevăzute de codul penal belgian.
Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj care a dispus reţinerea pentru 24 de ore, iar, ulterior, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

lemne-padureAbateri de la regimul silvic, constatate de poliţişti

Poliţiştii din Săpânţa au organizat, la finalul săptămânii trecute, o acţiune pentru prevenirea delictelor silvice şi verificarea legalităţii transportului de material lemnos, în urma căreia au constatat o infracţiune silvică şi două contravenţii. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori şi au aplicat amenzi în valoare de 4.000 lei pentru transport ilegal de material lemnos. De asemenea, a fost confiscat lemn în valoare de 2.100 lei.

Dosare penale pentru furturi

În urma activităţilor de cercetare şi investigare desfăşurate de poliţiştii maramureşeni, au fost identificaţi 6 bănuiţi de comiterea a tot atâtea furturi. Un băimărean, în vârstă de 29 de ani, şi un sighetean, de 19 ani, sunt cercetaţi pentru comiterea de furturi din societăţi comerciale, trei bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 34 şi 55 de ani, sunt bănuiţi că ar fi sustras bunuri din locuinţe de pe raza localităţilor Baia Mare, Bocicoiu Mare şi Vicea, iar un bărbat, de 59 de ani, a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce sustrăgea ţeavă de polietilenă, folosită la efectuarea lucrărilor de aducţiune a apei potabile pa raza localităţii Cupşeni.
În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru documentarea activităţii infracţionale a bănuiţilor.

În Sighetu Marmaţiei, a furat dintr-un salon de înfrumuseţare

Un sighetean a sesizat poliţia că, în noaptea de 28/29 septembrie, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie într-un salon de înfrumuseţare, de unde au sustras mai multe bunuri, în valoare totală de 2.500 lei. La câteva zile de la reclamarea faptei, poliţiştii au identificat un tânăr, de 19 ani, cunoscut cu antecedente penale, care este bănuit de comiterea faptei. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 50% şi restituit părţii vătămate.
Tânărul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi prezentat instanţei care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.