La Sarasău, focuri de avertisment pentru oprirea contrabandiştilor

0
434

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultima perioadă, peste 8.500  de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 75.000 lei.

Vineri, 2 octombrie, în jurul orei 08.30, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul Sarasău, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat mai multe persoane, de sex masculin, care se deplasau de la frontiera de stat către interior, transportînd colete voluminoase. Poliţiştii au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a bărbaţilor şi, deoarece aceştia nu s-au supus, au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
În acel moment, persoanele în cauză au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de supraveghere şi cercetare a zonei.
La faţa locului au fost descoperite 9 colete, care conţineau cantitatea de 4.450 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 40.000 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării şi în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Contrabandă cu moto-deltaplanul

În data de 3 octombrie, în jurul orei 2, politiştii de frontieră din Rădăuţi, judeţul Suceava, au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un aparat de zbor, de mici dimensiuni, cu motor, care se deplasa dinspre Ucraina spre România. Ajuns pe raza localităţii de frontieră Vicovu de Sus, pilotul aparatului de zbor a aruncat un colet, după care s-a înapoiat pe teritoriul Ucrainei. Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin şi, la faţa locului, a fost trimisă o echipă operativă care a procedat la cercetarea terenului. Urmînd traseul aparatului de zbor, au fost descoperite patru colete, care conţineau cantitatea de 3.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 30.000 lei.
În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, iar cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Ţigări de contrabandă, ascunse lîngă rezervor

În data de 4 octombrie, politiştii de frontieră din Valea Vişeului au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 21, au oprit pentru control, în trafic, pe DJ 185, un autoturism marca Dacia, condus de Gheorghe T., 31 de ani, domiciliat pe raza judeţului nostru.
În urma verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse într-un spaţiu special amenajat, deasupra rezervorului de combustibil, 500 de pachete cu ţigări, în valoare de 4.400 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
Conducătorul auto este cercetat pentru săvîrşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vînzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscînd că acestea provin din contrabandă sau sînt destinate săvîrşirii acesteia, la finalizarea cazului urmînd a se lua măsurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.