Baia Mare va susţine, în continuare, sportul municipal

0
581

• meciul dintre FC Municipal şi Steaua se va juca, în nocturnă, în Baia Mare  •

În şedinţa de azi, Consiliul Local al Municipiului Baia Mare va aproba, printr-o rectificare bugetară, suma de 1,2 milioane lei pentru funcţionarea echipelor de handbal băieţi şi fete, în perioada octombrie, parţial noiembrie, 1 milion de lei pentru premierea sportivilor de la HC Minaur, pentru rezultatele de excepţie obţinute în ediţia trecută şi 350.000 lei pentru premierea echipei de fete. În acest fel, şi cu aceste sume, cele două echipe pot să îşi echilibreze funcţionarea şi să-şi canalizeze toată acţiunea spre performanţă.

Ieri, la iniţiativa primarului Cătălin CHERECHEŞ, a fost convocată o Şedinţă de îndată a Consiliului Local al Municipiului Baia Mare, avînd ca subiect situaţia sportului băimărean, a HCM Baia Mare ca şi club şi, special, a echipei de handbal băieţi – Minaur, care, duminică, reprezintă Baia Mare şi România în Liga Campionilor.

La şedinţă au fost prezenţi sportivii de la HC Minaur şi staff-ul tehnic, mai puţin antrenorul Lars Walther care “a plecat acasă”. Situaţia de la club este una delicată, avînd în vedere că sportivii au restanţe salariale de peste 3 luni şi jumătate. Trebuie să mai clarificăm un lucru, acela că, la clubul HCM nu se instrumentează un dosar de corupţie, ci unul care vizează un mod defectuos de a face înregistrări contabile, de ges­tiune şi decontare a sumelor de bani. Aceasta este opinia primarului nostru.
cons local02Nu vom insista cu toate detaliile acestei întîlniri, dar trebuie să spunem că, ieri, s-a hotărît, de principiu, şi azi se va materializa printr-un proiect de hotărîre ce va fi aprobat de consilieri, continuarea susţinerii financiare a sportului municipal. Avînd în vedere situaţia specială existentă la club, primarul Cătălin CHERCHEŞ a precizat că va continua susţinerea financiară a sportului municipal, printr-un contract de susţinere financiară, pe nişte baze care să ţină de un control mai hotărît al modului de cheltuire a banilor, iar deconturile se vor face într-un interval de 30 de zile.
cons local03“Facem acest lucru – a precizat primarul Cherecheş – urmărind obiective foarte importante, reprezentarea în cupele europene prin cele două echipe, respectiv atingerea a două obiective importante, atît pentru fete, cît şi pentru băieţi, cîştigarea cupei şi campionatului în sezonul competiţional 2015-2016. Orientăm finanţarea exclusiv spre performanţă, dar, este şi o dorinţă a noastră, de a consolida, pas cu pas, clubul sportiv Minaur Baia Mare, clubul public nou înfiinţat şi care, atunci cînd EHF şi FRH vor accepta, în perioada dintre sezoanele competiţionale, să facem transferul celor două echipe pe clubul municipal, astfel ca aparatul din subordinea primarului şi consiliul local să aibă control asupra modului de gestiune al banilor, asupra echipelor, oportunităţilor şi desfăşurării tuturor activităţilor”.
Prezent la întîlnire, căpitanul echipei HC Minaur, Sadoveac s-a declarat încrezător că situaţia de la club se va rezolva, iar primarul Cherecheş speră că va reuşi să-l convingă şi pe antrenorul Lars Walther să se reîntoarcă la echipă.
Şi, în final, o veste bună pentru iubitorii fotbalului. FCM Baia Mare va disputa meciul din Cupa României cu FC Steaua Bucureşti, pe stadionul “Viorel Mateianu” din Baia Mare, joi, 29 octombrie, instalaţia de nocturnă fiind deja rezolvată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.