16.500 de pachete cu ţigări, confiscate

0
514

Politiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 16.500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 146.160 lei.

16 colete într-o anexă

Joi, 15 octombrie, în jurul orei 12, poliţiştii au descoperit, într-o anexă care aparţine unui imobil de pe raza localităţii Bîrsana, 16 colete care conţineau ţigări.
Poliţiştii de frontieră au procedat la supravegherea zonei şi, la scurt timp, la faţa locului şi-a făcut apariţia o motocicletă de teren, condusă de Petru R., în vîrstă de 29 de ani, implicat în activitatea infracţională. Tînărul a fost reţinut, iar împreună cu proprietarul imobilului, Alexandru D., în vîrstă de 64 de ani, au fost conduşi la sediul inspectoratului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii celor 16 baxuri a rezultat cantitatea de 9.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 79.200 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
Totodată, asupra lui Petru R. a fost descoperită şi o staţie de emisie-recepţie, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar motocicleta de teren a fost indisponibilizată la sediul inspectoratului pînă la finalizarea cercetărilor.
Cei doi bărbaţi, domiciliaţi în Maramureş, sînt cercetaţi pentru săvîrşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vînzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscînd că acestea provin din contrabandă sau sînt destinate săvîrşirii acesteia, urmînd ca, la finalizarea cazului, să fie luate măsurile legale ce se impun.

15 colete abandonate pe cîmp

Tot joi, 15 octombrie, poliţiştii de frontieră din Valea Vişeului au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 22, un echipaj a descoperit, abandonate la aproximativ 200 m de frontiera de stat, 15 colete, care conţineau ţigări. Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 66.300 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Doi minori din Ucraina au trecut frontiera cu 75 de pachete cu ţigări!

În cadrul unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, politiştii de frontieră din Valea Vişeului au observat, în apropierea frontierei de stat, două persoane care se deplasau către interiorul ţării şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. S-a procedat la interceptarea acestora, constatîndu-se că este vorba de doi cetăţeni ucraineni, minori, cu vîrste de 15, respectiv 16 ani. La controlul efectuat asupra acestora a fost descoperită, într-un rucsac, can­titatea de 75 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 660 lei.
Cei doi cetăţeni ucraineni au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări pentru săvîrşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.