În comuna Cupşeni, investiţii de 6,8 milioane de euro

0
1991
Primarul Mircea Boga, în faţa noii grădiniţe

La Cupşeni, transformările edilitar-gospodăreşti pentru bunăstarea oamenilor sînt evidente. Comuna este înconjurată de trei sate, Libotin, Ungureni şi Costeni. Pe aceste meleaguri lăpuşene, vorba-i respectată. Dialogăm cu primarul Mircea Boga, care este însoţit de viceprimarul Costel Dragomir.
Primarul-Mircea-Boga-la-la-masa-sa-de-lucruMircea Boga: Pe baza unui proiect de mare extensie, am început lucrările de infrastructură pe Măsura 322, cu fonduri europene în valoare de 2,5 milioane de euro. Proiectul se constituie din 4 componente: alimentare cu apă potabilă şi canalizare în localităţile Cupşeni, Costeni şi Libotin, staţie de epurare la ieşirea din Libotin spre Tg. Lăpuş şi modernizarea drumului comunal DC-54 la Ungureni pe o distanţă de 3 km. Pe drumul comunal DC-54, s-au finalizat  lucrările de asfaltare şi am construit un pod de trecere peste pîrîul Cupşeniului. Vechiul pod a fost demolat, iar cel nou are 8 m lungime şi lăţime de 6 m. Am finalizat şi pus în funcţiune baza sportivă din curtea Şcolii Gimnaziale Libotin, cu teren de handbal, volei, tenis de cîmp, două vestiare şi parcare de 1.500 de metri pătraţi. În satul Libotin, am finalizat lucrările interioare şi exterioare la grădiniţă. La parter, se află o sală de grupă, un izolator pentru copiii cu probleme de sănătate, o centrală termică pe lemn, o sală profesorală pentru educatoare.
Noul pod peste paraul CupseniReporter: Cine s-a implicat în realizarea acestor proiecte?
Mircea Boga: Alături de constructori, mă aflu eu ca primar şi viceprimarul Dragomir. Cea mai directă activitate o are vicele, se ocupă în exclusivitate de derularea şi realizarea proiectelor, fiind zi şi noapte pe şantierele comunei. Cu nici o firmă nu avem probleme, sînt profesionişti, dispun de utilaje, pe şantiere muncesc 80-90 de muncitori calificaţi. Dispun de macara gigant, maşini şi utilaje puternice, autobasculante. Aici lucrează şi muncitori necalificaţi, angajaţi din zonă, cu contract de muncă. Pentru a ajunge la suma totală de 6,8 milioane de euro investiţii din fonduri europene în comuna noastră, am realizat multe investiţii, printre care cele pe Măsura 125 B, drumuri forestiere, în valoare de 1,5 milioane de euro, asta însemnînd construcţia a 9,2 km de drumuri forestiere, din care 4 km la Cupşeni, la ieşirea spre masivul „Şatra lui Pintea”, şi 5,2 km în satul Ungureni, la ieşirea din acest sat. Drumurile acestea erau de pămînt, pietruite apoi, iar la final s-a aşternut covor asfaltic. Porţiunea de drum de la Cupşeni a fost finalizată şi s-a tăiat panglica inaugurală. Tot aici, au fost amenajate 31 de podeţe şi diguri de sprjin.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.