EHF Champions League. Cu zero puncte, în grupele principale

0
551

• Larvik HK – HCM Baia Mare 27-22 (12-12) •

Planul băimărencelor de a nu merge şi de data aceasta fără puncte în grupele principale nu a funcţionat, vicecampioana României pierzînd ultima dispută din Grupa A – jucată în Norvegia, în compania echipei Larvik – la scorul de 27-22, după ce la pauză tabela de marcaj indica promiţător 12-12. HCM rămîne cu două victorii în Grupa A (ambele în detrimentul RK Krim Mercator) şi se califică pentru a doua oară consecutiv în etapa următoare, a grupelor principale, însă cu zero puncte.
HCM Baia Mare începe în forţă partida din Norvegia: 0-3 după primele cinci minute de joc. Din acest moment, însă, vin opt minute negre pentru băimărence, în care HCM dă un gol şi primeşte şapte! Primul gol al gazdelor vine în minutul 6: 1-3. Replica o are Geiger: 1-4 (min. 7). Urmează şase reuşite la rînd pentru Larvik: norvegiencele egalează la 4 în minutul 10, trec în avantaj (5-4 în minutul 11) şi se desprind la trei goluri (7-4 în min. 13). Este momentul pentru Aurelian Roşca să solicite time out. După 10 minute fără gol, HCM punctează prin Pineau din aruncare de la 7 m: 7-5 în minutul 17. Abbingh strînge scorul şi este rîndul gazdelor să solicite time out. După 10 minute în care au fost conduse, vicecampioanele României restabilesc egalitatea în minutul 20, la 8. Mork din 7 m şi Vizitiu duc scorul la 9-9 în min. 24. Cu două goluri date în inferioritate numerică, Larvik se desprinde din nou: 11-9 cu patru minute înainte de pauză. Pineau din 7 m şi Marin restabilesc egalitatea: 11-11 în minutul 28. După 21 de minute în care nu a mai fost la conducere, HCM revine în avantaj graţie golului lui Tănăsie: 11-12 cu un minut înainte de finalul primului act. Nora Mork stabileşte scorul după 30 de minute de confruntare: 12-12.
Cu avantaj de un gol pentru Baia Mare şi cu gazdele alergînd după egalare, aşa se scurg primele trei minute din repriza secundă. Urmează patru goluri pentru Larvik şi scorul este 18-15 în minutul 38, fiind astfel refăcută distanţa maximă la care se desprinseseră în prima repriză ambele adversare. Trei goluri pentru HCM readuc egalitatea pe tabela de marcaj: 18-18 (min. 41). Va fi, însă, ultima situaţie de echilibru din această partidă. În minutele care vin, gazdele se desprind din nou la maximum trei goluri (22-19 în min. 47, 23-20 în min. 48). Ardean Elisei punctează în minutul 50 pentru 23-21 şi reaprinde speranţele băimărencelor de a nu merge cu mîna goală în grupa principală. Solberg înscrie pentru 24-21 cu opt minute înainte de fluierul final şi Aurelian Roşca solicită timp de odihnă. Doar că urmează nouă minute în care HCM nu mai găseşte soluţii pentru a o învinge pe Sandra Toft (în zi de absolută graţie, din nou), răstimp în care gazdele punctează de două ori. Pineau înscrie pentru 26-22 în minutul 59 şi, de data aceasta, este mult prea tîrziu chiar şi pentru un egal. Partida se termină la scorul de 27-22, ultimul gol al confruntării fiind înscris de Nora Mork, care a reuşit 11 goluri din 15 aruncări, obţinînd astfel un procentaj de eficacitate de 73%. • Au arbitrat: Said Bounouara şi Khalid Sami (Franţa). Delegat EHF: Jutta Ehrmann-Wolf (Germania). • Aruncări de la 7 m: 4-8 (transformate 4-5; au ratat Pineau 2 şi Abbingh). Minute de eliminare: 8-6.

Larvik HK: Toft (15 intervenţii, a apărat inclusiv două aruncări de la 7 m), Hasanic – N. Mork 11 (4 din 7 m), Solberg 4, G. Hammerseng-Edin 3, Breistol 3, Kurtovic 3, Frafjord 2, Breivang 1, Molid-Sobstad, Johansen, Osnes Graesholt, Stange, Svela. Antrenor: Tor Odvar Moen.
HCM Baia Mare: Ungureanu (8), Munteanu (2) – Abbingh 4, Pineau 4 (3), Ardean Elisei 3, Do Nascimento 3 (2), Jezic 3, Marin 1, Nechita 1, Geiger 1, Tănăsie 1, Vizitiu 1, Szucs, Perianu, Gjeorgjievska, Tătar. Antrenor: Aurelian Roşca. Director tehnic: Ioan Băban.
Rezultatele ultimei etape, Grupa A: RK Krim Mercator Ljubljana – Rostov-Don 31-36; Larvik HK – HCM Baia Mare 27-22.

clas hcm nov23Din această grupă merg mai departe în Grupa 1 principală primele trei clasate: Rostov-Don, Larvik şi HCM Baia Mare. Tot în Grupa 1 principală ajung şi primele trei clasate din Grupa B: FTC-Rail Cargo Hungaria, Thuringer HC şi Fleury Loiret Handball. Grupa 2 principală va fi formată din HC Vardar, Gyori Audi ETO KC şi FC Midtjylland din Grupa C, respectiv Buducnost, CSM Bucureşti şi IK Savehof din Grupa D.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.