Selecţia Naţională Eurovision ar putea avea loc în Baia Mare!

0
580

Primarul Cherecheş nu glumeşte, se fac paşi mari pentru ca oraşul să ajungă Capitală Europeană a Culturii în 2021

• Un alt eveniment de interes naţional, Forza Zu, dorit în oraşul nostru

Un eveniment de talie internaţională şi unul de interes naţional ar putea avea loc în acest an în Baia Mare. Iniţiativa este a primarului Cătălin Cherecheş, iar aleşii locali vor trebui, în şedinţa de luni, 25 ianuarie 2016, să decidă dacă se doreşte organizarea acestora. Ambele evenimente ar genera un plus enorm de ima­gine pentru Baia Mare, cu atât mai mult cu cât ne dorim să ajungem Capitală Europeană a Culturii în 2021. Selecţia Naţională Eurovision ar urma să aibă loc în perioada 4-6 martie, la Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare.
Cătălin Cherecheş, pri­marul municipiului Baia Mare: „Suntem în acest moment hotărâţi noi, Primăria municipiului Baia Mare, să organizăm în parteneriat cu TVR Selecţia Naţională Eurovision 2016. Vom fi bucuroşi să susţinem financiar şi organizatoric acest eveniment. Nu este vorba despre costuri foarte mari, discutăm de aproximativ 300.000-400.000 de lei care trebuie investiţi în parteneriat cu TVR. Aşadar, lucrul cel mai important este o dată bucuria pe care o aducem publicului băimărean prin a vedea care sunt cei care doresc să se califice pentru Eurovision 2016, dar un lucru şi mai important este acela că generăm notorietate pentru municipiul Baia Mare, aceste eveniment fiind reflectat în 40 de ţări care organizează selecţii naţionale. Selecţiile naţionale se vor organiza şi sub forma unui eveniment comun al celor 40 de ţări şi momentul selecţiei naţionale va fi unul comun pentru toate cele 40 de state, astfel încât să se facă inclusiv o transmisiune în direct din Baia Mare în toate celelalte 40 de state. Este o ches­tiune care ţine de notorietatea municipiului Baia Mare, de prestigiul municipiului Baia Mare şi un eveniment prin care arătăm că putem organiza astfel de manifestări”.
Selecţia Naţională Eurovision nu este singurul eveniment pe care Administraţia Publică Locală doreşte să îl organizeze în Baia Mare. Pe ordinea de zi a şedinţei de luni, 25 ianuarie, se va afla şi un proiect de hotărâre privind  propunerea unui parteneriat cu trustul de presă Intact pentru a organiza FORZA ZU la Baia Mare. Evenimentul ar urma să aibă loc în 20 sau 27 mai.
Cătălin Cherecheş, pri­­marul municipiului Baia Mare: „Dorim să ne arătăm intenţia de a organiza un astfel de eveniment şi a susţine un astfel de eveniment în municipiul Baia Mare. Cred că, în 20 sau 27, mai toţi băimărenii şi maramureşenii, precum şi cei din Satu Mare, Sălaj, Bistiţa, Cluj vor fi foarte bucuroşi să vină în Baia Mare şi să vadă un astfel de eveniment de mare amploare. Ştim foarte bine, de anul trecut, modul exemplar în care a fost organizat acest eveniment la Sibiu. Cred că Baia Mare poate din nou să arate capacitatea pe care o are de a se organiza şi de a susţine astfel de evenimente”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.