Doi băimăreni, la un singur punct distanţă de finala Campionatului Naţional al Ungariei

0
502

Perechea formată din Emanuel Moraru şi Roberta Horvath a dansat la finele săptămînii trecute în cadrul Campionatului Naţional al Ungariei, evoluînd pentru clubul Stephanydance din ţara vecină. Băimărenii au concurat în cadrul categoriei de tineret, proba Standard, ajungînd pînă în semifinala concursului de la Szigetszent Miklos, un singur punct despărţindu-i pe sportivii antrenaţi de Lorand Ilyes de finală.
După un stagiu de pregătire cu campionii mondiali Paolo Bosco şi Silvia Pitton şi două competiţii internaţionale derulate în Italia, perechea formată din Emanuel Moraru şi Roberta Horvath a participat, la finele săptămînii trecute, la Campionatul Naţional al Ungariei, cei doi fiind de acum legitimaţi la Stehanydance din Ungaria. Emanuel şi Roberta au dansat în cadrul probei Standard, categoria de vîrstă tineret. O categorie la care au participat 19 perechi, fiind necesară şi o primă rundă de calificări. Băimărenii au fost selectaţi printre cele mai bune 12 perechi, ajungînd în semifinală. Un singur punct le-a lipsit pentru a accede în finală, Emanuel şi Roberta clasîndu-se pe locul 7.
După o scurtă pauză competiţională, în care Emanuel şi Roberta continuă antrenamentele la Prodance 2000 Baia Mare, dansatorii vor evolua în mai multe concursuri internaţionale. Primul dintre acestea va avea loc în Budapesta, în 13 şi 14 februarie.
Emanuel şi Roberta dansează împreună de trei ani. Cele mai importante rezultate obţinute de cei doi pînă în prezent sînt medalia de argint la Campionatul Naţional de Clase în 2014 (la Clasa A, Standard, categoria 16-18 ani) şi medalia de bronz la Campionatul Naţional de Clase în 2015 (la aceeaşi categorie).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.