Biatlon. Florina Dănilă la Campionatul Mondial de Juniori şi Tineret

0
503

La Cheile Grădiştei s-a desfăşurat Campionatul Mondial de biatlon pentru juniori şi tineret în perioada 25 ianuarie – 2 februarie. Pe singura pîrtie privată de biatlon din lume au fost prezente 39 de naţiuni, cu 108 juniori, 70 de junioare, 107 biatlonişti şi 96 de biatloniste care au concurat la tineret.
Pentru a organiza Campionatul Mondial de biatlon la Cheile Grădiştei s-au făcut eforturi mari, inclusiv din punct de vedere financiar. Bugetul de aproximativ 2,4 milioane de lei a fost acoperit de Ministerul Tineretului şi Sportului, Federaţia Română de Schi şi Biatlon şi investiţia privată a lui Ovidiu Gîrbacea, cel care deţine şi baza sportivă de la Cheile Grădiştei.
Cel mai bun rezultat al delegaţiei României la Campionatele Mondiale de biatlon juniori şi tineret de la Cheile Grădiştei, în probele individuale, a fost obţinut de Florina Dănilă, locul 15 în concursul de pursuit tineret, sportivă legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Baia Sprie.
„Avînd în vedere că am tras aşa bine (o singură ratare la cele patru trageri, 2 culcat, 2 în picioare) nu cred că a fost foarte greu pentru că, din cîte am înţeles, au fost trageri destul de rele. M-am simţit bine pe schiuri, am avut şi ambiţie, per total a fost bine”, a declarat sportiva.
În cursele de ştafetă, ambele echipe de tineret „tricolore” (feminin şi masculin) au ocupat locul 9, din care a făcut parte şi Florina Dănilă.
Sportiva Florina Dănilă urmează cursurile la Liceul cu Program Sportiv Baia Mare, fiind legitimată la CSŞ Baia Sprie ca sportivă de performanţă la secţia biatlon, unde este pregătită de prof. antrenor Marin Ananie, dir. prof. Andreea Toma.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.