În perioada 4-6 martie, selecţia naţională Eurovision 2016 are loc în Baia Mare

0
517

Televiziunea Română a decis ca Selecţia Naţională „Eurovision 2016” să aibă loc, în perioada 4-6 martie a.c., în Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare şi, în acest context, în vederea pregătirii show-lui de televiziune, realizatoarea Iuliana MARCIUC a fost prezentă, ieri, la Baia Mare, ocazie cu care a susţinut şi o conferinţă de presă.
Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin CHERECHEŞ, a precizat că „este un eveniment de mare prestigiu pentru noi băimărenii, şi pentru autoritatea locală, este o mîndrie să putem realiza acest parteneriat cu Televiziunea Română, eveniment care va genera emoţie în comunitatea băimăreană, va aduce încîntare şi bucurie băimărenilor prezenţi la acest eveniment, dar va aduce cu siguranţă foarte multă bucurie tuturor românilor care vor privi transmisiunile pe care TVR le va face de la Baia Mare. Îi mulţumesc d-nei Iuliana Marciuc că a fost deschisă spre comunitatea băimăreană şi spre oferta noastră de a face un parteneriat pe acest eveniment, este o dovadă a faptului că Televiziunea Română apreciază modul în care municipiul Baia Mare evoluează din perspectivă culturală. Pentru noi este şi o chestiune de ordin strategic, să arătăm că putem să fim parteneri în evenimente de mari dimensiuni, de amploare, astfel încît, în proiectul nostru de a deveni Capitală culturală europeană în anul 2021 să putem puncta inclusiv această capacitate pe care noi o demonstrăm, împreună cu Televiziunea Română, în 4, respectiv 5 martie. Bineînţeles că prin acest proiect nu facem decît să deschidem o nouă etapă în ceea ce înseamnă evenimente culturale, de mare amploare, în Baia Mare”
Iuliana Marciuc a apreciat că este încrezătoare că va colabora foarte bine cu autorităţile locale. Acest eveniment va fi o experienţă pentru toţi băimărenii, avînd în vedere că, anul acesta, în premieră, votul va aparţine, în final, publicului. În prima seară, în 4 martie, în semifinală, şi juriul de specialişti va avea „un cuvînt greu”, în sensul că din cele 12 piese vor rămîne 4 piese, apoi din cele 8 piese descalificate, prin votul publicului, două vor fi „salvate”, astfel că, pentru finala din 6 martie vor rămîne 6 piese. (v.i.)    

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.