Proiecte importante au fost adoptate pentru Baia Mare în domeniile salubrizării, fiscalităţii şi al sportului

0
579

Primarul Cătălin Cherecheş a convocat pentru ieri, 23 februarie 2016, o şedinţă extraordinară de Consiliu Local. Pe ordinea de zi s-au numărat o serie de proiecte importante, printre care prelungirea termenului pentru amnistia fiscală (până la data de 31 martie), aprobarea studiilor necesare demarării procedurii de licitaţie publică pentru eficientizarea serviciilor de salubrizare, dar şi reducerea costurilor. Mai mult, în cadrul şedinţei, aleşii băimăreni şi-au dat acordul ca Sala Polivalentă „Lascăr Pană” să fie preluată în administrare de către clubul CS Minaur, un club de drept public care aparţine de administraţia locală. Clubul este coordonat de către Patricio Martinez Chavez, Vasile Viman şi Ionuţ Marta.

Servicii de salubrizare mai eficiente, la costuri mai mici

Un oraş mai curat, cu costuri mult mai mici. Asta îşi doreşte administraţia băimăreană. Aleşii băimăreni au aprobat realizarea studiilor necesare procedurii de licitaţie publică pentru eficientizarea acestor servicii, al căror cost se doreşte a fi unul mai mic.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Am reuşit în patru ani, de când sunt primar al municipiului Baia Mare, să ridicăm standardele de curăţenie în acest oraş, dar cred că se poate mult mai mult şi mult mai eficient în sensul inclusiv al costurilor. Cred că în acest moment a venit ocazia să putem să schimbăm puţin strategia pe salubrizare. Salubrizarea menajeră o va prelua ADI Deşeuri prin Consiliul Judeţean, iar cea stradală o vom face noi, Municipiul Baia Mare, dar îmi doresc să o facem absolut impecabil. Fiecare detaliu va fi făcut spre lucrurile mai mari care trebuie făcute”.

Amnistia fiscală în Baia Mare, prelungită până la 31 martie

Tot în cadrul şedinţei de Consiliu Local, aleşii băimăreni şi-au dat acordul pentru prelungirea termenului de amnistie fiscală. Anul trecut consilierii au aprobat ca cetăţenii care îşi plătesc taxele şi impozitele locale să beneficieze de o scutire a majorărilor de întârziere. La propunerea primarului Cătălin Cherecheş, acest termen a fost astăzi prelungit.
Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, preluată în administrare de clubul de drept public aflat în subordinea autorităţii locale
În cadrul şedinţei, aleşii băimăreni şi-au dat acordul ca Sala Polivalentă „Lascăr Pană” să fie preluată în administrare de către clubul CS Minaur, clubul de drept public care aparţine municipalităţii. Clubul este coordonat de către Patricio Martinez Chavez, Vasile Viman şi Ionuţ Marta. „Ei vor ges­tiona Sala Sporturilor şi sunt convins că lucrurile vor arăta din ce în ce mai bine, inclusiv proiectul de extindere a Sălii Sporturilor. Mai departe vorbim şi de finanţarea acestui club cu o sumă de 2 milioane de lei, pentru a putea să îşi creeze premisele unei asocieri cu clubul HCM Baia Mare, pentru ca cele două echipe de handbal fete şi handbal băieţi să funcţioneze în acest mod până la sfârşitul sezonului. O altă chestiune pe sport a fost legată de rigoarea pe care vrem să o impunem în contractele de finanţare. Cluburile de volei, handbal, baschet, rugby trebuie să ne anunţe cu privire la obiectivul pe care îl au atunci când le finanţăm. Vorbim nu doar despre obiectiv, ci şi la modul în care îşi pot realiza obiectivul, respectiv la lotul de jucători sau jucătoare pe care îl doresc şi orice transfer sau eliberare de jucător se face doar cu avizul Municipiului Baia Mare, printr-o comisie consultativă pe care o vom aproba în Consiliul Local. Această comisie va fi formată din antrenorii echipelor şi alţi specialişti din diverse ramuri sportive”, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Am văzut că a fost o anumită emoţie într-o zonă politico-electorală în care s-a dorit să se facă un astfel de proiect de hotărâre fără să se înţeleagă cum se face un proiect de hotărâre. Mai mult decât atât, au şi încurcat datele, respectiv se raportau la anul 2015 şi nu la 2016. Am dorit să acordăm acea anulare de 73,3% din majorarea de întârziere pentru cei care îşi plătesc datoriile la bugetul local până la 31 martie 2016. Este un lucru care ţine de o prelungire a termenului”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.