Campania veterinară de primăvară

0
382
Identificarea cailor microcipaţi

În această perioadă, medicii veterinari de liberă practică, din comune şi oraşe, finalizează acţiunea de recoltare de sînge de la cai, în direcţia stabilirii prin analiză de laborator dacă animalele sînt infectate cu virusul care produce boala numită anemie infecţioasă eqvină (SIDA cailor). Pînă acum, s-a recoltat sînge de la 9.000 de cai. Cei cu vîrsta de peste 6 luni vor fi imunizaţi cu vaccin anticărbunos, pentru a îi feri de antrax.
Încă din luna martie, demarează recoltarea de probe de sînge de la bovine, în direcţia leucozei şi brucelozei. Bovinele vor fi deparazitate, după care se va face tuberculinarea şi vaccinul anticărbunos. Aceste acţiuni trebuie încheiate pînă la ieşirea bovinelor la păşunat, după 1 mai.
Medicii veterinari merg din gospodărie în gospodărie şi fac inventarul capetelor de animale din exploataţii.
Acţiunea de identificare, microcipare şi vaccinare antirabică a cîinilor s-a încheiat, procentul de realizare este de 75%. Mulţi proprietari de cîini refuză să plătească microcipul. Vor avea loc vaccinări antirabice de completare şi proprietarii vor fi convinşi să respecte legea. Pericolul de turbare a cîinelui trebuie înlăturat prin vaccinare.
La oi şi capre, vaccinarea anticărbunoasă se va face în luna mai şi atunci vor fi luate probe de sînge de la 5% dintre oile mamă. În luna august, vor fi recoltate probe de sînge de la berbeci.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.