Cafeneaua oamenilor de afaceri. Programe pentru finanţarea IMM-urilor

0
404

Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş şi Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Cluj organizează, în data de 6 aprilie, ora 10:45, la Centrul de Instruire şi Marketing din Baia Mare, Aleea Expoziţiei nr. 5, Cafeneaua oamenilor de afaceri cu tema „Programe pentru finanţarea IMM”.
Cei interesaţi se pot adresa direct CCI MM, fax 0262225794 sau e-mail cci_mm@ccimm.ro.

Programe cu finanţare de la bugetul de stat 2016

Programe care au mai fost implementate şi în anii anteriori:
• Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă: firme care au cel puţin 2 ani calendaristici de la înfiinţare, cod CAEN (prestări servicii sau comerţ) autorizat cu cel puţin 3 luni anterior datei începerii înscrierilor. Finanţare – ma­xim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, nu mai mult de 135.000 lei/beneficiar.
• Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rîndul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare – START: firme care au maxim 2 ani calendaristici de la înfiinţare, cod CAEN autorizat la momentul depunerii decontului. Finanţare – maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, nu mai mult de 120.000 lei/beneficiar.
• Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi (SRL-D): firme de tip SRL-D, cod CAEN autorizat la momentul depunerii decontului. Finanţare – maxim 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, nu mai mult de 45.245 lei/beneficiar.
• Programul naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rîndul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii: firme deţinute sau conduse de femei, care au cel mult 3 ani calendaristici de la înfiinţare. Finanţare – maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, nu mai mult de 50.000 lei/beneficiar.
• Programul naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului: operatori economici, organizaţi ca societăţi comerciale, societăţi cooperative, PFA, II, IF, asociaţii, cu activitate în domeniul vizat. Finanţare – participare gratuită la Târgul de meşteşuguri şi artizanat (organizat la Bucureşti – 5 zile), plus decontarea cheltuielilor de deplasare, nu mai mult de 2.500 lei/beneficiar.
• Programul UNCTAD/EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii: curs intensiv de educaţie antreprenorială, cu durata de 9 zile. Finanţare: participare gratuită la curs (participare la curs, cazare şi masă).
• Programul naţional multianual de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri.
Programe noi, care se intenţionează a fi implementate în anul 2016
• Programul naţional de microindustrializare: firme care au cel puţin 2 exerciţii financiare încheiate, cod CAEN (producţie) autorizat cu cel puţin 3 luni anterior datei începerii înscrierilor. Finanţare – maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, nu mai mult de 250.000 lei/beneficiar.
• Programul naţional pentru înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii în mediul rural: operatori economici, organizaţi ca societăţi comerciale, societăţi cooperative, PFA, II, care au sediul şi/sau punct de lucru în mediul rural, cod CAEN autorizat la data depunerii decontului. Finanţare – maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, nu mai mult de 125.000 lei/beneficiar.

Programe cu finanţare din fonduri europene

• Programul „România Creativă”: Grupul-ţintă: persoane fizice care intenţionează să înfiinţeze o afacere (şomeri/inactivi/persoane care au un loc de muncă şi înfiinţează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă), cu profil non-agricol, în zona urbană, într-una din regiunile mai puţin dezvoltate ale României, într-unul din domeniile aferente industriilor creative (publicitatea, arhitectura, arta, meşteşugurile, design-ul, moda, filmul, muzica, artele scenei, editarea (publishing), cercetarea şi dezvoltarea, software-ul, jocurile şi jucăriile, TV & radio, jocurile video). Finanţare – maxim 98% din valoarea cheltuielilor eligibile, nu mai mult de 25.000 euro/beneficiar. Banii se acordă în 3 etape: I – Educaţie antreprenorială şi program de mentorat; II – Dezvoltarea planului de afaceri; III – Înfiinţare firmă/afacere/exploatarea ideii de business.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.