Controale veterinare extinse

0
518

Sacrificarea mieilor de Paşti se va realiza în unităţi de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea de ovine şi care sînt publicate pe site-ul ANSVSA, sau în puncte de tăiere locale, care vor fi autorizate să funcţioneze pe o perioadă determinată, sub supraveghere sanitară veterinară. Carnea şi organele de miel sînt admise pentru consumul public numai dacă sînt însoţite de un certificat de sănătate publică veterinară şi poartă marca de sănătate. Carnea de miel sau ied care provine din unităţi autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare va fi marcată cu o marcă de sănătate de formă ovală cu dimensiunile de 6,5/4,5 cm, avînd inscripţionate următoarele: „ROMÂNIA” cu majuscule sau codul ISO al ţării „RO”, numărul de autorizare acordat de ANSVSA, abrevierea ”CE” cu majuscule.
Autorităţile locale care vor să organizeze, în localităţile pe care le conduc, puncte de tăiere locale, pot solicita un aviz din partea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş.
Toate animalele care pleacă spre punctele de tăiere autorizate să funcţioneze pentru perioade determinate trebuie să fie identificate prin aplicarea unei crotalii simple.
Starea de sănătate a mieilor şi faptul că provin din exploataţii unde nu evoluează boli infectocontagioase trebuie certificată de către medicul veterinar. Animalele identificate, însoţite de formularul de mişcare emis de către medicul veterinar, sînt transportate spre locul de sacrificare numai cu mijloace autorizate sau înregistrate sanitar veterinar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.