Încadrări din sursă externă

0
506

La nivel naţional s-a dat startul reîncadrărilor de personal şi angajărilor din sursă externă, în vederea completării deficitului de personal existent la nivelul Poliţiei Române. Sursa de recrutare pentru concursuri este formată din persoanele care au avut calitatea de agent de poliţie şi îndeplinesc condiţiile legale pentru a fi reîncadrate sau cele care doresc să devină agenţi de ordine publică.
La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş a fost scos la concurs un post de agent de poliţie prin reîncadrare ca poliţist. Sursa de încadrare pentru acest concurs este formată din persoanele care au avut calitatea de agent de poliţie şi pot fi reîncadrate, în conformitate cu prevederile Statutului Poliţistului.
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş nu are scos la concurs nici un post pentru angajare din sursă externă, însă maramureşenii care doresc să devină poliţişti se pot înscrie pentru posturile disponibile la nivelul altor unităţi din ţară.
Înscrierea candidaţilor se va face pe bază de cerere de înscriere, depusă până la data de 8.04.2016 la sediile inspectoratelor de poliţie. Dosarele de înscriere trebuie depuse în volum complet până la 15.04.2016.
Concursul se va desfăşura în cursul lunii mai 2016 şi va cuprinde următoarele probe: evaluarea performanţei fizice, test scris, de tip grilă şi interviu pentru departajare dacă este cazul. Înainte de aceste probe, fiecare candidat va fi evaluat din punct de vedere medical, psihologic şi al pregătirii fizice.
Listele cu posturile vacante, condiţiile de participare, tematica şi bibliografia pentru con­curs au fost afişate pe site-ul IPJ Maramureş şi pe pagina oficială a IGPR: https://mm.politia romana.ro respectiv https://politiaromana.ro.


 

Material lemnos confiscat de poliţişti

Sâmbătă, poliţiştii din Vişeu de Sus au desfăşurat activităţi pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos. Ei au controlat autovehiculele care se deplasau pe raza de competenţă şi în urma verificărilor efectuate au identificat un bărbat, din comuna Săcel, care transporta lemn de esenţă foioase, fără a deţine acte de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar lemnul, aproximativ 9 mc, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic din localitate.
Alte trei transporturi ilegale de material lemnos au fost depistate pe strada Victoriei din Borşa, pe DJ 187 în localitatea Ruscova şi pe DJ 108 A, în localitatea Fărcaşa. Poliţiştii i-au sancţionat contravenţional pe cei trei şoferi ce transportau lemn fără documentele legale necesare sau o cantitate de material lemnos mai mare decât cea prevăzută în documente. În toate cazurile s-a luat măsura confiscării materialului lemnos.

A alimentat autoturismul şi a plecat fără să plătească

Cercetările efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au dus la identificarea unui tânăr, de 20 de ani, bănuit de furt. Acesta, la data de 2 martie, ora 20.12, a intrat într-o staţie de carburanţi din municipiu şi a alimentat autoturismul cu motorină în valoare de 225 de lei. Crezând că va scăpa nepedepsit, a părăsit staţia fără să achite contravaloarea carburantului. Acum s-a ales cu dosar penal şi este cercetat pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.