Tînăr din Borşa – arestat pentru proxenetism şi trafic de persoane

0
435

Miercuri, 6 aprilie, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Borşa au depistat un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din localitate, urmărit internaţional pentru executarea unei măsuri privative de libertate. Pe numele lui, autorităţile italiene au emis mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunilor de proxenetism şi trafic de persoane.
Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care a dispus reţinerea lui pentru 24 de ore.

În Sarasău, ţigări de contrabandă, transportate cu bicicleta

Un bărbat din localitatea Sarasău a fost depistat de poliţişti în timp ce transporta cu bicicleta 220 de pachete cu ţigări de contrabandă. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.
Joi, poliţiştii din Sarasău au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun pe raza de competenţă. În jurul orei 11.30, ei au observat un bărbat care transporta cu o bicicletă două sacoşe voluminoase. În urma controlului efectuat, în bagaje au fost găsite 220 de pachete cu ţigări netimbrate în România, de provenienţă ucraineană. Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, a declarat că intenţiona să transporte ţigările în municipiul Sighetu Marmaţiei, pentru a le comercializa.
Poliţiştii au confiscat pachetele cu ţigări şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

În Baia Mare, patru minori, cercetaţi pentru furt

Patru minori sunt cercetaţi de poliţişti pentru comiterea mai multor furturi pe raza municipiului Baia Mare. Doi dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
Activităţile de cercetare desfăşurate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au dus la identificarea a patru minori, în vârstă de 14 şi 15 ani, din municipiu, bănuiţi de comiterea a două furturi şi a unei tentative la furt. Activităţile de documentare au relevat că, în perioada decembrie 2015 – martie 2016, au sustras mai multe bunuri dintr-o societate comercială, cheile de contact dintr-un autoturism şi au încercat să comită un alt furt dintr-o unitate şcolară.
O parte din bunuri au fost recuperate de poliţişti. Doi dintre minori au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţişti, iar cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

Furt din locuinţă, soluţionat de poliţişti

Un maramureşean, de 18 ani, este cercetat de poliţişti pentru comiterea unui furt din locuinţa unui consătean. Investigaţiile efectuate de poliţişti cu privire la un furt, reclamat la sfârşitul lunii trecute, au dus la identificarea unui posibil autor.
Cercetările poliţiştilor au relevat că, în cursul lunii februarie, un tânăr, de 18 ani, din comune Giuleşti, sat Berbeşti, a pătruns în imobilul unui consătean, ce era nelocuit pe timp de iarnă, de unde a sustras bunuri alimentare şi unelte agricole. Prejudiciul cauzat, în valoare de 350 lei, a fost recuperat în proporţie de 60% şi restituit părţii vătămate.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Cetăţenii vigilenţi nu pot fi înşelaţi!

Un băimărean a intuit că este ţinta unor escroci şi a evitat, astfel, să devină victimă a infracţiunii de înşelăciune prin metoda „Accidentul”.
Joi, 6 aprilie, un băimărean a sesizat poliţia cu privire la comiterea unei tentative de înşelăciune. El a declarat că, între orele 15.18 şi 15.35, a fost apelat de mai multe ori pe telefonul fix şi mobil, de către o persoană necunoscută, care a pretins a fi doctor. Aceasta l-a anunţat că fiica lui a fost accidentată în urma unui eveniment rutier, a fost transportată la spital şi trebuie să fie supusă unei intervenţii chirurgicale pentru care trebuie achitată suma de 6.000 lei.
Bărbatul nu s-a lăsat pradă impactului emoţional, a intuit că este vorba despre o înşelăciune şi a sunat-o pe fiica lui, iar apoi a anunţat poliţia.
Poliţiştii desfăşoară activităţi pentru identificarea autorilor şi tragerea lor la răspundere sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.