Sărbătoarea cărţii

0
421

Într-un context în care motivaţia elevilor pentru lectură este tot mai redusă şi din dorinţa de a-i reunii pe elevii care au ca preocupare comună lectura şi iubesc limba şi literatura română, dar şi limbile străine, vineri, 8 aprilie, elevii clasei a V-a A de la Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga” Baia Mare (dir. prof. Nuţă Alexandru), au adus un elogiu cărţii la Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu”.
Coordonaţi de prof. Anca Vanea şi bibliotecar Olimpia Gross, aceştia au sărbătorit cartea prin prezentarea unor creaţii proprii dedicate cărţii şi a unor jocuri de rol inspirate din operele celor mai mari scriitori români: Mihai Eminescu, Ion Creangă şi Ion Luca Caragiale.
Activitatea se înscrie în cadrul unui proiect mai amplu, intitulat “Cartea – zestre de aur”, coordonat de catedra de limba şi literatura română şi de catedra de limbi străine din cadrul şcolii.
Bibliotecarele Secţiei pentru copii i-au surprins pe oaspeţii lor cu o prezentare de carte mai deosebită, şi anume cartea în format tridimensional, care i-a încântat pe copii. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.