Cristian Niculescu Ţâgârlaş: Viziunea mea despre Baia Mare!

0
1011
Avocat Cristian Niculescu Ţâgârlaş, preşedinte PNL Baia Mare

Baia Mare a fost un oraş dezvoltat economic, dinamic şi în plină expansiune. În ultimii 26 de ani, oraşul a intrat în vrie, traversând perioade confuze care au determinat treptat decăderea economică şi socială. O spun cu tristeţe, dar onestitate.
Sub ochii noştri, industria din Baia Mare a dispărut treptat, asta în timp ce Clujul, Braşovul, Timişoara şi alte oraşe ca ale noastre s-au dezvoltat şi au prosperat, devenind centre economice redutabile. Oraşul nostru a ajuns să supravieţuiască din taxele şi impozitele băimărenilor.
Timp de două decenii s-a consumat bugetul municipiului fără să se pună nimic în loc, recurgând în final la credite care s-au dus tot pe consum. Ne-am îndatorat pentru a ascunde mizeria morală a celor care au vrut să conducă, nu să administreze oraşul. În ultimii cinci ani, am investit în spectacole, banchete, formaţii de muzică şi dansatoare ratate, care nu au generat niciun profit.
Baia Mare este ocolit de investitori mari. Oamenii de afaceri au venit, au prezentat planuri de afaceri şi, în loc de facilităţi si respect, s-au trezit cu condiţionări de genul: câte neamuri şi câţi afini trebuie să angajeze, ce sponsorizări trebuie să dea, cui şi când, cât este procentul “taxei de bunăvoinţă”. Iar investitorii au plecat, anunţând şi pe alţii că în Baia Mare nu poţi face afaceri.
Baia Mare trebuie să renască şi cât mai curând să redevină un oraş dezvoltat şi dinamic, puternic prin forţa unei comunităţi sănătoase şi harnice. Prima condiţie este să ne scuturăm de emblema de oraş corupt. Fără moralitate acest oraş va sucomba în propria-i neputinţă. Fără respect şi cinste, nu va investi nimeni în oraşul nostru, tinerii şi specialiştii vor continua să plece până când şi fabricile actuale se vor închide.
Soluţia constă într-o schimbare pornită dintr-un sentiment de responsabilitate civică, a cetăţenilor unui oraş care încă nu este îngenunchiat.
Putem să continuăm spre prăpastie sau să schimbăm direcţia acum, până nu este prea târziu. Trebuie să ne decidem şi să ne asumăm răspunderea. Pentru noi şi copiii noştri. Pentru oraşul şi comunitatea noastră. Acum!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.