RUŞINOS! PSD şi PNL împiedică amenajarea noului ştrand şi a noului sediu pentru buletine

0
568

Din dorinţa de a-l lovi pe primarul Cătălin Cherecheş, aleşii locali ai PSD şi PNL blochează amenajarea Aqua Park-ului prevăzut pentru locaţia fostului ştrand, dar şi mutarea a două servicii importante, Evidenţa Populaţiei şi Direcţia de Venituri, în sediu nou, unde să existe condiţii decente pentru cetăţeni

Politicul şi-a băgat tentaculele în administraţia municipiului Baia Mare. În şedinţele de Consiliu Local, aleşii PSD şi PNL, oameni buni de altfel, votează după cum le dictează şefii pe filieră politică şi blochează proiecte importante pentru cetăţeni.
Cetăţeni care, cu încredere şi speranţă, i-au trimis în acest for să le fie reprezentate interesele. din păcate, deşi aşteptăm de ani buni să avem şi noi un ştrand, proiectul Aqua Park-ului dorit de băimăreni şi de primarul Cătălin Cherecheş riscă să nu mai poată fi demarat. La şedinţa de ieri, 14 aprilie, aleşii PSD Rodica Boroş şi Ciprian Cozoplean, respectiv ai PNL, Mihaela Cîmpan şi Călin Bota, s-au abţinut de la vot când a venit vorba de achiziţionarea unor imobile şi terenuri aferente fostei mori de grâu, care sunt necesare pentru realizarea investiţiei propuse de autoritatea locală în zona vechiului ştrand unde se doreşte amenajarea unui Aqua Park. Votul împotriva amenajării Aqua Park-ului nu este singurul demers politic al aleşilor locali PNL şi PSD: ei au atacat în contencios chiar şi hotărârea care prevedea mutarea activităţii Serviciului de Evidenţă a Populaţiei şi cel al Direcţiei de Venituri într-un spaţiu decent. Oare lor le place cum suntem nevoiţi să stăm ca sardinele când trebuie să ne preschimbăm buletinele, respectiv să plătim impozitele locale?!
Primarul Cătălin Cherecheş a avut un răspuns dur pentru consilierii care au pus pe primul loc politica, în defavoarea intereselor comunităţii băimărene.

foto mic colaj pag 1 graiulCătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „În acest moment proiectul de construire a Ştrandului Municipal şi a zonei de Aqua Park este compromis datorită votului pe care reprezentanţii Partidului Naţional Liberal şi cei ai Partidului Social Democrat l-au oferit. Este regretabil faptul că reprezentanţii celor două partide nu înţeleg care este oportunitatea de a realiza acolo această investiţie. Nu înţeleg faptul că este o dorinţă majoră a băimărenilor şi din păcate nu vom mai avea posibilitatea să facem acest lucru acolo. Probabil îl vom face în altă parte sau altcândva. Cu siguranţă că băimărenii vor analiza foarte atent modul în care ei, prin votul pe care îl acordă în numele partidelor pe care le reprezintă, fac în aşa fel încât băimărenii să fie nevoiţi şi în anii următori să meargă la Satu Mare, Oradea sau Ungaria pentru a avea astfel de facilităţi. Este regretabil că nu înţeleg faptul că oraşul renaşte şi odată cu renaşterea oraşului şi ei ar trebui să renască. În acest moment toate investiţiile pe care le avem în această zonă, respectiv Stadionul „Dealul Florilor”, Ştrandul Municipal şi zona de agrement adiacentă acestora sunt compromise”.

Mulţumim, PSD şi PNL… Vom sta

în continuare ca sardinele la buletine şi la plata taxelor şi impozitelor locale
Un alt proiect bun pentru cetăţeni este atacat de consilierii PSD şi PNL.  Serviciul de Evidenţă a Persoanelor şi Direcţia de Venituri funcţionează în sedii improprii, dar nu vor mai fi mutate într-unul nou, unde să existe condiţii decente pentru angajaţi şi pentru cetăţeni. Consilierii Partidului Naţional Liberal şi cei ai Partidului Social Democrat au atacat în contencios hotărârea de Consiliu Local care prevede mutarea celor două servicii într-un sediu nou. „Tot PSD şi PNL, într-un mod dispreţuitor faţă de comunitatea băimăreană, au un demers juridic pentru a anula hotărârea de Consiliu Local cu privire la închirierea unui spaţiu pentru func­ţionarea Serviciului de Evidenţă a Populaţiei. La fel, suntem în imposibilitatea cel puţin morală de a face această investiţie, de a face acest pas spre închiriere, dotare şi mutare a Serviciului de Evidenţă a Populaţiei dar şi a Direcţiei de Venituri. Aşadar, cred că pot să definesc atitudinea celor două partide ca fiind una jignitoare la adresa comunităţii băimărene. Şi îmi pare rău că am respectat oameni care chiar dacă ar putea să se manifeste pentru interesul oraşului fac alte lucruri. Din punctul meu de vedere, acţiunea normală pe care trebuie să o fac în acest moment, ca şi om care apără interesele băimărenilor, este să mă îndrept împotriva fiecăruia dintre consilierii care sabotează interesele municipiului Baia Mare. Şi voi evalua din punct de vedere juridic şi judiciar care este impactul votului lor. Consider că prin votul pe care l-au acordat au generat un prejudiciu municipiului Baia Mare”, a mai spus primarul Cătălin Cherecheş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.