Peste 3.000 de sancţiuni contravenţionale şi amenzi de 976.000 de lei

0
431

În perioada 14 – 24 aprilie, poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, transporturi şi de la alte structuri, au efectuat peste 250 de acţiuni specifice.
În urma controalelor şi verificărilor efectuate pentru menţinerea siguranţei publice şi pentru prevenirea faptelor antisociale, au fost constatate 186 de infracţiuni. Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 3.079 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate, pentru neregulile constatate, a fost de 976.000 de lei. Totodată, poliţiştii au confiscat produse alimentare şi nealimentare în valoare de peste 25.000 de lei şi au indisponibilizat bunuri de aproximativ 102.000 de lei.

Poliţiştii au recuperat 3.000 de lei

Luni, 25 aprilie, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare au identificat un tânăr de 22 de ani şi un bărbat de 45 de ani, ambii din judeţul Sălaj, bănuiţi de comiterea unui furt din societate comercială.
Din cercetările efectuate, s-a stabilit că în luna noiembrie 2015, cei doi sălăjeni ar fi profitat de faptul că uşa de acces dintr-o încăpere a unei societăţi comerciale de pe strada Minerilor din Baia Mare a fost neasigurată şi ar fi sustras 3.000 de lei care aparţineau unui angajat.
Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti şi restituit părţii vătămate.

În Borşa, poliţiştii au confiscat 9 mc de lemn

Luni seara, poliţiştii din Borşa au depistat pe strada 22 Decembrie un localnic care transporta material lemnos, fără respectarea prevederilor legale. În urma controlului, poliţiştii au constatat că şoferul nu deţinea documente legale pentru cei aproximativ 9 mc lemn de esenţă răşinoasă transportaţi.
Borşeanul a fost sancţionat contravenţional, iar lemnul transportat a fost ridicat şi predat în custodie organelor silvice.

În Rohia, tăiere ilegală şi furt de arbori

Luni dimineaţa, o femeie din satul Rohia a sesizat poliţia cu privire la comiterea unor infracţiuni la regimul silvic. Ea a declarat că, în perioada martie – aprilie a.c., angajaţii unei societăţi comerciale din Boiereni au tăiat şi sustras mai mulţi arbori din locul numit “Dea­lul Ursului”, de pe raza localităţii de domiciliu.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.