Băncile au majorat avansul pentru creditele ipotecare

0
413

Promulgarea Legii privind darea în plată de către preşedintele Klaus Iohannis a dus la majorarea avansului pentru creditele ipotecare în cazul mai multor instituţii bancare.
• Prima care a anunţat creşterea avansului pînă la 35% pentru creditele ipotecare este BRD Groupe Societe Generale, pentru creditele în valoarea de pînă la 250.000 euro. BRD a anunţat şi o alternativă de împrumut, pentru creditele care depăşesc 250.000 euro, pentru care nu se aplică darea în plată – în cazul acestora avansul solicitat de bancă fiind menţinut la pragul de 15%. În plus, BRD a eliminat varianta de împrumut în euro pentru creditele ipotecare.
• Avansul pentru creditele ipotecare a fost de asemenea majorat de Alpha Bank, acesta ajungînd la 30% pentru creditele în lei şi 40% pentru cele în euro, indiferent de suma împrumutată.
• Raiffeisen Bank anunţase majorarea avansului pentru creditele ipotecare la 35% pentru împrumuturile în lei şi la 40% pentru cele în euro încă dinainte de promulgarea Legii dării în plată.
• Bancpost – 33% pentru împrumuturi în lei, 43% pentru împrumuturi în valută.
• Garanti Bank – avans de 40% pentru credite în euro, însă păstrează la 15% avansul pentru creditele ipotecare în lei
• Intesa Sanpaolo Bank – 25%.
Legea dării în plată se va aplica din 13 mai, la 15 zile după publicarea în Monitorul Oficial.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.