Deşi nu deţine permis, a condus un moped cu care a intrat în gardul unui imobil

0
294

Marţi seara, la ora 20.24, un sighetean în vârstă de 48 de ani a condus un moped pe strada Corbului, din municipiu. În dreptul unui imobil, a pierdut controlul mopedului şi a intrat în gardul împrejmuitor. Impactul s-a soldat cu rănirea uşoară a bărbatului, care a refuzat să fie transportat la spital. Totodată, el a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că sigheteanul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi refuz de recoltare probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
Conform prevederilor legale, motocicliştii şi mo­pediştii sunt obligaţi:
• să conducă motocicleta sau mopedul doar dacă posedă permis de conducere;
• să conducă vehiculele cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile şi să folosească şi în timpul zilei luminile de întâlnire;
• să poarte în timpul mersului, pe drumurile publice, căşti de protecţie omologate;
• să-şi asigure permanent un spaţiu suficient de frânare, să nu facă „slalom” printre autovehiculele aflate în mişcare şi să depăşească viteza legală de deplasare.
Pentru evitarea accidentelor, conducătorii auto trebuie:
• să fie atenţi la schimbarea direcţiei de mers pentru că oricând poate apărea din faţă ori din spate un motociclist sau un mopedist;
• la plecarea de pe loc, să se asigure că nu pun în pericol siguranţa deplasării unui motociclist sau mopedist, iar atunci când sunt depăşiţi, să nu mărească viteza de deplasare/rulare şi să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.