FRONTIERA: Peste 21.000 pachete cu ţigări de contrabandă confiscate

0
612

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 21.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere. În cadrul acţiunilor desfăşurate pentru combaterea contrabandei, poliţiştii de frontiera au depistat şi un lucrător din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, aflat în timpul liber, care încerca să introducă ilegal în ţară mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care a fost reţinut pentru 24 de ore de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Poliţist de frontieră prins cu ţigări de contrabandă

Marţi, 28 iunie, în jurul orei 07.40, poliţiştii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, o persoană de sex masculin, care transporta mai multe colete voluminoase spre un autoturism de teren, care staţiona în apropiere şi lângă care se afla o altă persoană. S-a procedat la somarea prin voce a bărbaţilor, dar în momentul în care aceştia au observat patrula poliţiei de frontieră, s-au urcat în maşină şi au demarat în trombă, deplasându-se pe un drum forestier. Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
La faţa locului a fost solicitată o echipă de intervenţie, care a procedat la cercetarea şi supravegherea zonei, iar la aproximativ 1 km a fost descoperit, abandonat în pădure, autoturismul folosit la activitatea infracţională iar în apropiere a fost reţinută o persoană care nu îşi justifica prezenţa în zonă, identificată ca fiind V.M., 51 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.
În urma verificărilor, s-a stabilit că, cel în cauză este lucrător în cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, aflat în timpul liber. Totodată, în zonă au fost descoperite mai multe colete cu ţigări care, împreună cu persoana în cauză şi autoturismul folosit la activitatea infracţională, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.470 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de 82.000 lei.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun în valoare de 8.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar M. V. este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Pe numele lui V.M. a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Pe Valea Vişeului

Tot marţi, în jurul orei 23, un echipaj al poliţiei de frontieră din Valea Vişeu­lui, a observat, pe raza localităţii de frontieră Bistra, un autoturism, al cărui şofer, la observarea poliţiştilor de frontieră, a oprit la marginea drumului şi a coborât din maşină încercând să fugă. Persoana în cauză a fost identificată ca fiind Ana L., în vârstă de 44 ani, domiciliată în judeţul Maramureş.
În autoturism au fost observate mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma efectuării unui control asupra maşinii au fost descoperite 20 de baxuri, care conţineau cantitatea de 10.000 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de 90.600 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
De asemenea, autoturismul Opel, folosit la activitatea infracţională, în valoare de 7.500 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.