Din comuna Vima Mică – un gest de mărinimie şi aleasă omenie pentru 56 de vârstnici

0
696

Sîmbătă, 30 iulie 2016,  un grup de 25 de elevi de la Şcoala Gimnazială din comuna Vima Mică, însoţiţi de către directorul acestei instituţii de învăţămînt, prof. Cornel Pop, de preotul paroh de Vima, părintele Ioan Ilie Bucşa, au întreprins o vizită de suflet la Centrul medico-social multifuncţional din Tg. Lăpuş. Scopul acesteia a fost acela ca bătrînii de aici să fie serviţi cu mîncăruri tradiţionale, în mod special cu plăcinte cu brînză de oi şi vaci, ape minerale etc. Iată ce ne-a relatat preotul paroh Ioan Ilie Bucşa: „Activitatea de astăzi la Tg. Lăpuş am intitulat-o sugestiv „Acţiunea bunului simţ”. De fapt, există un parteneriat între Biserica ortodoxă română din Vima şi Şcoala Gimnazială din această comună. Ne-am dorit ca elevii noştri să-i cunoască pe oamenii care n-au pe nimeni, au pensii pentru muncă îndelungată, de peste 40 de ani, în diferite locuri de muncă şi care acum sînt bătrîni, bolnavi şi suferinzi”. Apoi, asistenta Mihaela Pode, cu multă amabilitate, a vorbit grupului din Vima Mică, spunînd: „La noi sînt internaţi 56 de bătrîni, 40 aici la centru şi 16 la Spitalul orăşenesc de vizavi. Au condiţii de masă şi cazare deosebite, cu televizoare în saloane, iar seniorii au vîrste cuprinse între 63 şi 92 de ani. Doamna Maria Pomian are 92 de ani şi este internată la noi de peste 4 ani. Pe toţi aceşti bătrîni îi îngrijim şi-i ajutăm să servească masa zilnic, uneori le dăm mîncarea noi cu lingura şi furculiţa, îi ajutăm să facă baie o dată pe săptămînă. Asistenţa medicală este asigurată zi şi noapte de către medicii Caius Leucean, care este şi directorul centrului şi d-na dr. Raluca Diaconu”.
Oaspeţii de la Vima Mică au vizitat mai multe saloane unde au stat de vorbă cu bătrînii bolnavi, care, cu lacrimi în ochi şi profund emoţionaţi, le-au împărtăşit elevilor impresii despre viaţă, traiul bun de la centru, despre tinereţea şi bătrîneţea lor. Au văzut şi apreciat condiţiile remarcabile de cazare, masă şi tratamente. În final, oaspeţii şi-au luat rămas bun de la bătrîni, cu promisiunea că vor reveni aici şi cu alte prilejuri. Iată, un gest de mărinimie şi aleasă omenie.
De la acest centru, grupul de la Vima Mică a petrecut cîteva ore în ambianţa din Parcul oraşului din Tg. Lăpuş, unde au urcat pe tobogane, pe balansoare, au admirat lacul cu peşti de lîngă parc şi au servit cîte o îngheţată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.