Ministrul Ghinea TREBUIE să-şi dea DEMISIA!

0
565

România a pierdut 30 de milioane de euro
România a pierdut prefinanţarea în valoare de peste 30 de milioane de euro încă din data de 23 mai 2016, deşi informaţia a fost ascunsă de Guvernul Tehnocrat. Abia acum, când a fost înştiinţat şi Parlamentul de faptul că a sosit nota de debit de la Comisia Europeană, am aflat că suntem obligaţi să înapoiem Uniunii Europene suma de 30.208.379,78 euro reprezentând prefinanţarea necheltuită aferentă programului „Schema de Garanţii pentru Tineri – NEETS”.
Motivul? Ţara noastră nu a trimis cererile de plată intermediare deoarece Guvernul nu a finalizat încă toate procedurile necesare începerii proiectului. Este foarte grav că această sumă care a existat în contul României nu a fost folosită pentru că în viitor, când se va demara acest proiect, banii vor fi asiguraţi de la bugetul de stat, punându-se astfel în continuare presiune pe bugetul României.
Lucrurile nu se opresc aici, din păcate.  În anul 2016, Ministerul Fondurilor Europene nu a fost în stare să îşi asume niciun calendar de lansări de proiecte şi de contractare. Anul acesta s-au publicat 3 calendare diferite pentru Programul Operaţional Capital Uman, însă niciunul nu a fost respectat! Ce înseamnă acest lucru? Neavând un calendar ferm, România nu poate să aplice pentru aceste fonduri nerambursabile. ONG-urile stau cu proiectele menite să dezvolte societatea prin sertare pentru că nu ştiu când vor putea aplica pentru finanţare, iar marile proiecte de infrastructură se pierd în atâtea modificări de termene, întrucât aceste proiecte necesită o pregătire îndelungată şi laborioasă. Am mai atras atenţia asupra acestui lucru! ROMÂNIA PIERDE BANI, INVESTITORI ŞI DEZVOLTARE DIN CAUZA GUVERNULUI CIOLOŞ. Nu doar că rata de absorbţie a fondurilor europene este aproape egală cu ZERO, dar Guvernul Tehnocrat pierde banii românilor cu o nepăsare cruntă.
Ministrul Ghinea TREBUIE să îşi dea DEMISIA şi să prezinte scuze publice tuturor românilor pe care i-a furat prin incompetenţa de care a dat dovadă. ”Mulţumim”, domnule ministru, că ne arătaţi cam cum ar arata un viitor Guvern PNL format din actualii miniştri „tehnocraţi”!

tataru

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.