Voluntari la examen

0
463

La sediul ISU Maramureş s-a desfăşurat examenul de absolvire a cursului introductiv, de prim ajutor medical, destinat voluntarilor. Cei 32 de candidaţi au susţinut două probe, una teoretică şi una practică, pe parcursul cărora au demonstrat că şi-au însuşit noţiunile şi deprinderile necesare pentru a participa la intervenţii în situaţii de urgenţă.
Înainte de a intra în acţiune alături de salvatorii profesionişti, voluntarii – cu vârste cuprinse între 17 şi 51 de ani – vor mai parcurge un program de pregătire în cadrul subunităţilor ISU pentru care au optat. Abia apoi, după ce vor fi evaluaţi din nou, de către o comisie alcătuită din profesionişti, voluntarii vor primi undă verde pentru a participa la intervenţii.
Proiectul „Salvator din pasiune”, derulat în premieră de către IGSU şi unităţile subordonate, printre care şi Maramureş, urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.