Pensiile, în contul bancar

0
488

Avînd în vedere Convenţiile de virare a pensiilor în conturi bancare şi carduri, încheiate de Casa Naţională de Pensii Publice, Casa Judeţeană de Pensii Maramureş plăteşte în conturi curente drepturile de pensie aparţinînd pensionarilor din sistemul public de pensii şi/sau beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi speciale.
După obţinerea deciziei de pensionare, pensionarul poate opta pentru deschiderea unui cont bancar, în care să se facă plata pensiei. În situaţia în care pensionarii au deja conturi deschise la bancă, virarea drepturilor băneşti se poate face în aceste conturi, începînd cu data de 14 a fiecărei luni. Pensionarii pot deschide conturi la una din următoarele bănci: CEC, Bancpost, BCR, BRD, Transilvania, Carpatica, Procredit, OTP, Raiffeisen, Pireus, Volksbank, Marfin Bank, Intesa Sanpaulo, Unicredit Ţiriac, Alpha Bank, Garanti Bank, Banca Românească, ING.
În Maramureş sînt 40.600 de pensionari care primesc pensia în contul bancar, reprezentînd 34,5% din total. Informaţie de la directorul executiv Lucica POP. (G.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.