Zimbrii încheie prima parte a stagiunii

0
509

• Dinamo Bucureşti – CSM Ştiinţa Baia Mare •

Mîine, 11 septembrie începînd cu ora 16.00, în capitală, pe stadionul Florea Dumitrache, vicecampioana României, CSM Ştiinţa Baia Mare va întîlni, în direct la Dolce Sport, pe Dinamo Bucureşti. În cei aproape 40 de ani de existenţă CSM Ştiinţa Baia Mare şi Dinamo Bucureşti s-au întîlnit de 80 de ori. Zimbrii s-au impus de 32 de ori, dinamoviştii de 46, în timp ce doar 2 jocuri s-au încheiat la egalitate. De la revenirea pe prima scenă a rugby-ului românesc (2004-2005), zimbrii au susţinut nu mai puţin de 29 de partide în compania formaţiei Dinamo Bucureşti. În aceşti ultimi 12 ani, zimbrii s-au impus de 12 ori pe propriul teren, învingînd de şapte ori şi în capitală. De partea cealaltă, formaţia din Ştefan cel Mare s-a impus de 6 ori pe stadionul Florea Dumitrache, învingînd de 4 ori şi la Baia Mare. Dacă însă vom restrînge evoluţiile celor două rivale doar la noul sistem competiţional, cel al SuperLigii, să spunem că din 2011 încoace numărul meciurilor directe a ajuns la 10 (cu 9 victorii trecute în contul zimbrilor şi doar un singur succes trecut în dreptul dinamoviştilor). Punctaverajul consemnat în aceste ultime 10 dueluri este unul elocvent – 447 de puncte marcate de zimbrii şi doar 86 primite. Disputa de mîine dintre cele două grupări este extrem de importantă pentru ambele combatante, fiecare echipă propunîndu-şi victoria. Gazdele pentru a-şi consolida poziţia a patra în clasament, iar oaspeţii pentru a încheia prima jumătate a sezonului regulat pe locul trei. Din acest punct de vedere se anunţă un meci echilibrat, probabil foarte tacticizat, în care elevii lui Eugen Apjok şi Vasile Lucaci sperăm să comită cît mai puţine greşeli şi la final să obţină a patra victorie a acestei stagiuni.
Întîlnirea dintre Dinamo Bucureşti şi CSM Ştiinţa Baia Mare va fi oficiată la centru de Robert Andrei Diaconescu, ajutat de asistenţii Răzvan Vasiliu şi Răzvan Ştefan, în timp ce Răzvan Anorocioaei va fi arbitrul nr. 4. Observator din partea FRF a fost delegat Paul-George Bărgăunaş.
Programul etapei 7 • Azi, 10 septembrie: Universitatea Cluj-Napoca – CSM Olimpia Bucureşti, ora 11, Rugby TV; Politehnica Iaşi – Timişoara Saracens, ora 16, Dolce Sport • Mîine, 11 septembrie: Dinamo Bucureşti – CSM Ştiinţa Baia Mare, ora 16, Dolce Sport. Steaua Bucureşti stă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.