Pentru PNL, presiunea, ameninţările şi şantajul au devenit o practică obişnuită

0
415

PNL-PDL este un partid care încearcă cu disperare să se reformeze, însă totul este în zadar având în vedere că nu înţelege nevoile adevărate ale românilor. Oricât încearcă să ne convingă de faptul că PNL este un partid corect, faptele demonstrează că nu este un partid integru, mai ales dacă analizăm modul în care acest partid încearcă să păcălească şi să mintă cetăţenii în mod sistematic. Toate aceste derapaje se întâmplă şi în Maramureş, unde PNL pare să fi pierdut complet identitatea, direcţia, dar şi respectul faţă de instituţiile statului. Şi dacă nu respectă instituţii şi relaţii instituţionale corecte, oare la ce ne putem aştepta de la PNL-PDL în raport cu drepturile şi libertăţile cetăţenilor??
Săptămâna aceasta am depus o interpelare adresată Primului-ministru Dacian Cioloş. Redau mai jos textul acesteia:
”Stimate domnule Prim-ministru, consider că este datoria dumneavoastră să protejaţi integritatea înalţilor funcţionari publici. Aşadar, vă prezint situaţia alarmantă din judeţul pe care îl reprezint în Camera Deputaţilor cu privire la Prefectul Judeţului Maramureş, domnul Sebastian Lupuţ.
Cu puţin timp în urmă, Preşedintele PNL Baia Mare, Ionel Ovidiu Bogdan, s-a alăturat neinvitat unei vizite de lucru a Prefectului Judeţului Maramureş, fără voia acestuia, atribuindu-şi apoi, prin largă expunere mediatică, investiţiile publice – obiect al vizitei, ca fiind contribuţia şi reuşita PNL-ului pentru dezvoltarea Maramureşului. Nu a existat o invitaţie oficială sau un eveniment public în acest sens, iar preşedintele PNL Baia Mare nu a avut nicio contribuţie în obţinerea sau dezvoltarea respectivelor obiective de investiţie.
Mult mai grav însă, zilele acestea, prin preşedintele PNL Maramureş, dom­nul Mircea Dolha, PNL face presiuni la adresa prefectului judeţului, căruia îi impune să semneze, fără niciun temei legal, actele necesare începerii unor demersuri ce privesc constituirea Consiliului Judeţean Maramureş după alegerile locale 2016.
În momentul constituirii Consiliului Judeţean Maramureş, precedurile au fost publice, transparente şi nu planează asupra lor niciun temei de nelegalitate. Totuşi, PNL Maramureş desfăşoară acţiuni de intimidare, cu iz de şantaj, asupra Prefectului Judeţului Maramureş, proiectând perspectiva schimbării acestuia din funcţie, dacă nu întreprinde demersurile necesare.
În acest sens, solicit să întreprindeţi toate măsurile necesare pentru a întări, sprijini şi proteja Instituţia Prefectului în judeţul Maramureş.
Ştim cu toţii că preşedinta PNL, doamna Alina Gorghiu, face presiuni publice asupra dumneavoastră pentru a intra în PNL, însă iată că aceasta este o practică frecventă a reprezentanţilor PNL din toată ţară. De aceea, vă solicit să îi cereţi doamnei preşedinte a Partidului Naţional Liberal ca organizaţia PNL Maramureş să respecte instituţiile statului şi cetăţenii acestuia şi să pună capăt acestor ”obiceiuri liberale” ce prejudiciază integritatea instituţională, dezvoltarea regională şi în primă instanţă, interesele românilor.
Nu sunt surprins, însă sunt dezamăgit de faptul că PNL continuă în această derută şi că ultimele sau singurele lor pârghii sunt presiunea, şantajul şi ameninţările!”

semnatura-tataru_presedintepsd

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.