O maramureşeancă la Miss Top Model of The World

0
3960

Bianca Iuga este noul Top Model al României. Are 18 ani şi va reprezenta România la Miss Top Model of The World, de anul viitor. Bianca Iuga s-a născut în Vişeu de Sus, dar a ajuns să locuiască la Cluj Napoca, acolo unde a urmat Colegiul Naţional George Coşbuc, profil ştiinţele naturii în limba maternă germană. Acum e studentă în anul I la Administrarea afacerilor (în limba germană) la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj Napoca. Bianca recunoaşte că uneori te loveşti de diferite prejudecăţi atunci când ai de partea ta frumuseţea exterioară. Crede însă că a fi frumos, înseamnă nu doar un aspect fizic plăcut, ci şi un interior pe măsură care să emane feminitate, bunătate şi iubire.

În competiţie alături de alte frumuseţi din lume

bianca-iuga-3R: Cum ai ajuns să fii model?
B.I.: Am devenit model în anul 2013 în cadrul agenţiei Euromodels condusă de Lili Mihacea. Am ajuns în această agenţie cu ajutorul unei colege. În cadrul agenţiei am avut diverse prezentări, şedinţe foto, evenimente etc. care m-au ajutat să mă dezvolt pe plan personal şi profesional.
R: Înainte de a ajunge să reprezinţi România la o competiţie internaţională, ai mai fost la alte concursuri de frumuseţe?
B.I.: Am mai fost şi anul precedent la acelaşi concurs, însă aveam 17 ani şi mult mai puţină experienţă în acest domeniu.
R: Cum ai ajuns să fii selectată tocmai la Top Model of The World 2017?
B.I.: Am fost selectată în urma unei preselecţii din Cluj Napoca. Acest concurs s-a desfăşurat în cadrul InfoFashion condus de Camelia şi Marius Seceleanu. Evenimentul a avut loc la Sinaia unde au fost acordate 3 premii principale care au decis reprezentantele României la diferite concursuri din străinătate, printre care şi Top Model of The World. Consider că atuurile mele au fost naturaleţea şi încrederea coroborate cu experienţa din precedentul an.
bianca-iuga-2R: Cum te pregăteşti pentru această competiţie?
B.I.: Pentru această competiţie mă pregătesc în primul rând fizic, făcând sport pentru a-mi menţine tonifierea musculară, şedinţe de masaj pentru elasticitatea pielii şi în al doilea rând voi apela la un designer pentru a-mi crea o garderobă complexă formată din port tradiţional românesc, rochie de seară, costum de baie şi alte rochii pentru evenimentele din cadrul competiţiei. Totodată mă uit la ediţii anterioare ale concursului pentru a-mi face o părere despre ce mă aşteaptă.
R: Ai vre­un model în materie de frumuseţe feminină?
B.I.: Ale­ssandra Ambrosio este din punctul meu de vedere un exemplu al feminităţii şi al succesului în materie de modelling şi de viaţă personală.

“Frumuseţea vine din interior”

R: E un avantaj în ziua de azi să fii catalogată ca fiind o frumuseţe?
B.I.: Bineînţeles că există multe avantaje în a fi catalogată o frumuseţe, însă ţine de fiecare persoană în parte cum îşi foloseşte acest atu. În fiecare zi mă lovesc de stereotipul de a fi considerată frumoasă şi limitată, însă sunt încrezătoare că odată ce lumea mă cunoaşte îşi schimbă părerea despre mine şi vreau să dovedesc asta prin rezultate nu doar în planul frumuseţii. Şcoala a fost şi va fi întotdeauna pentru mine o prioritate. Din punctul meu de vedere, frumuseţea unei femei este o combinaţie între suflet şi aspect exterior. Cele două sunt într-o relaţie de interdependenţă şi cred că echilibrul dintre ele fac o femeie frumoasă. După cum spuneam, frumuseţea vine şi din interior, nu vreau să fiu ipocrită să spun că exteriorul nu contează, dar e foarte important să nu fii o cochilie goală, ci să emani feminitate şi bunătate, calităţi care nu pot fi prefăcute.
R: În timpul liber ce-ţi place să faci?
B.I.: În timpul meu liber îmi place să fac sport şi să particip la voluntariate, însă fiind o fire sociabilă, îmi place şi să ies cu prietenii.
Dor de Maramureş
R: Ştiu că te-ai mutat la Cluj. Unde e pentru tine acasă?
B.I.: E foarte greu de definit “acasă” după 4 ani de locuit în Cluj, ambele locuri au o importanţă deosebită pentru mine, însă de fiecare dată când mă întorc în Maramureş mă simt într-un loc special, de suflet pe care îl pot numi acasă.
R: De Maramureş îţi e dor?
B.I.: Da, îmi este dor de Maramureş mai ales de căldura locului şi a familiei, de aceea îl vizitez pe cât de des îmi este cu putinţă.
R: Ce îţi doreşti pentru viitor?
B.I.: Pentru viitor îmi doresc să pot îmbina modelling-ul şi concursurile de Miss cu activitatea mea universitară şi respectiv o viitoare carieră.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.