O traversare neregulamentară a “luat” viaţa unui copil în Teceu Mic

0
472

Un copil, în vârstă de 11 ani, care a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure, a fost accidentat mortal de un autoturism.
Marţi, la ora 15, poliţia a fost sesizată că pe DN 19, în localitatea Teceu Mic a avut loc un accident de circulaţie. Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că, un bărbat de 32 de ani, din Remeţi, care se deplasa cu un autoturism pe raza localităţii Teceu Mic, a surprins şi accidentat un băiat, de 11 ani, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma leziunilor suferite, băiatul a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Cercetările continuă.

În Baia Sprie a fost accidentat un biciclist

Neacordarea de prioritate a fost cauza producerii unui eveniment rutier în urma căruia un biciclist a suferit leziuni corporale grave. Marţi seara la ora 19.15, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Baia Sprie a condus un autoturism pe strada Olarilor. Când a ajuns la intersecţia cu DN 18, strada Gutinului, nu a acordat prioritate de trecere şi a surprins şi accidentat un bărbat, de 52 de ani, ce se deplasa cu bicicleta. El nu purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent – reflectorizante iar bicicleta nu era prevăzută cu elemente care să-i asigure vizibilitatea în trafic.
Biciclistul a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital unde a rămas internat.
Şoferul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările continuă, urmând ca la finalizarea lor, poliţiştii să propună măsuri.

Amenzi de peste 7.000 lei şi 8 permise reţinute în Baia Mare

Marţi, ofiţeri şi agenţi din cadrul Biroului Rutier Baia Mare au acţionat pe raza municipiului pentru prevenirea producerii de accidente pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor. Astfel, au fost constatate 22 de abateri de la normele privind circulaţia pe drumurile publice, 7 dintre aceste sancţiuni fiind aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. Valoarea totală a amenzilor a fost de 7.000 lei. De asemenea, au fost reţinute 8 permise în vederea suspendării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice.
Poliţiştii maramureşeni reamintesc cetăţenilor faptul că siguranţa rutieră depinde atât de eforturile autorităţilor care au competenţă în domeniu dar mai ales de un comportament responsabil al participanţilor la trafic. Respectarea regulilor de circulaţie, atenţia şi prudenţa manifestată în trafic sunt esenţiale pentru a preîntâmpina producerea de accidente de circulaţie soldate cu vătămarea corporală sau chiar decesul persoanelor.
O categorie vulnerabilă de participanţi la traficul rutier o reprezintă copiii. Aceştia sunt imprevizibili şi pot deveni cu uşurinţă victime.
Pentru prevenirea implicării lor în accidentele rutiere, poliţiştii le recomandă părinţilor să le reamintească celor mici:
• Să traverseze strada numai pe trecerea pentru pietoni. Să nu fugă pe trecere, să se oprească pe marginea acesteia şi să aştepte ca maşinile să se oprească pentru a le permite traversarea.
• Să circule doar pe trotuar! Pe drumurile unde nu există trotuare, să circule întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţă.
• Să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.).
• Să nu se deplaseze cu rolele/skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice.
După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.